Letbanen Odder - Aarhus er klar til afgang

Illustration: Aarhus Letbane

Letbanen er klar mellem Odder og Aarhus.

Aarhus Letbane har nemlig fået den sidste sikkerhedsgodkendelse fra Trafik-, Bygge,- og Boligstyrelsen, og det betyder, at Letbanen mellem Odder og Aarhus kan begynde at køre, lige så snart Aarhus Letbane giver grønt lys. Det skriver DR.

Om to dage er det to år siden, Oddergrisen lukkede for trafik mellem Odder og Aarhus. Nu vil passagerer igen kunne tage jernbanen, når de skal til Aarhus eller Odder.

Læs også: Afsluttende testkørsler i gang: Letbane til Odder forventes at åbne inden 1. september

Oprindeligt skulle strækningen allerede være blevet taget i brug for et år siden, men forsinkelser på den indre letbanestrækning samt ekstra krav fra Trafik-, Bygge,- og Boligstyrelsen har trukket forløbet ud.

»Aarhus Letbane har fået en godkendelse til, at de kan begynde at køre med passagerer til Odder og fra Odder til Aarhus. Det er endnu uvist, hvornår Letbanen begynder at køre, men den kan i princippet køre, når selskabet bag beslutter det,« siger Lars Korsholm, som er kontorchef i Center for marked og kollektiv trafik i Transport-, Bygge- og Boligstyrelsen til DR P4 Østjylland.

AUH - Lisbjerg er også klar

Godkendelsen omfatter også strækningen fra Aarhus Universitetshospital til Lisbjerg, hvor letbanetogene nu også må begynde at køre. Før har de kun kørt mellem Banegården og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Nu venter banen til Grenå, som Aarhus Letbane stadig regner med at åbne inden 1. januar.

»Det er så den næste proces, vi skal i gang med, og hvor vi skal modtage de forskellige ansøgninger fra Aarhus Letbane, og så skal vi hurtigst muligt i gang med sagsbehandlingen, således, at den kan komme ud at køre til Grenaa,« siger Lars Korsholm.

Emner : Letbane