Lego-designet Vestas-vindmølle var fabrikshemmelighed
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lego-designet Vestas-vindmølle var fabrikshemmelighed

Med et nyt Lego-byggesæt kan man selv opføre en Vestas-vindmølle, der er lidt mere end en halv meter høj. Vestas har selv henvendt sig til Lego med ønsket om at få designet og fremstillet nogle eksemplarer af kerneproduktet i de velkendte legetøjsbyggeklodser.

»Det er lidt unikt, at de har fundet på at bruge os, og for at vi kan imødekomme sådan et ønske, kræver det et vist volumen,« siger pressemedarbejder hos Lego, Jan Christiansen.

Han kender ikke det præcise antal eksemplarer, men kan fortælle, at hele produktionen ikke er blevet leveret endnu.

4999 Vestas Windmill set
4999 Vestas Windmill set

Vestas vil på nuværende tidspunkt kun oplyse, at vindmøllen er til internt brug, samt at kronprinsesseparret modtog de første eksemplarer i forbindelse med åbningen af en ny fabrik i Nakskov.

En meddelelse, som er undervejs fra Vestas, vil indeholde mere udførlige oplysninger om det usædvanlige samarbejde, men at offentligheden har fået nys om miniature-møllen på nuværende tidspunkt var overhovedet ikke meningen.

Indblikket skyldes billeder af byggesættet navngivet "4999 Vestas Windmill set" publiceret på hjemmesiden www.brothers-brick.com for Lego-entusiaster.

»Det er sluppet ud af fabrikken i Tjekkiet og er et brud på sikkerhedsreglerne. Sådanne ting skal ikke slippe ud, før et produkt er i handlen og slet ikke, når det er et produkt, vi ikke skal sælge,« fastslår Jan Christiansen.

Billedet af byggesættet viser den grå Vestas-vindmølle kaste skygger på en gul rapsmark. Selve møllen står i baghaven fra det, som ligner et rødt sommerhus. Her tager beboeren imod to teknikere fra Vestas.

Entusiasterne på sitet er henrykte for at få fingrene i Vestas/Lego-sættet hurtigst muligt. De henviser blandt andet til, at Lego angiveligt skulle have udgivet et specialsæt med solpaneler tilbage i 2003 og kommenterer, hvordan de vil udsmykke huset fra sættet med solpaneler, så indtrykket af en grøn mini-by kan blive endnu mere fuldent.

Modsat sine større artsfæller sluger vindmøllen strøm fra batterier i stedet for at producere energi, når bladene roterer. Hvordan designet blev sådan, har det ikke været muligt for Lego at uddybe over Ingeniøren, idet personalet fra afdelingen, som har været med til designet, holder sommerferie.

Lego har tidligere leveret standard-elementer til en protype af et projekt, som arkitekten Bjarke Engels skulle præsentere i USA, og i Legoland i Billund har Dong kreeret en udstilling i Lego-klodser af, hvordan olien i Nordsøen bliver suget op af boreplatforme og forvandles til strøm i Danmark.

Dokumentation

The Brothers Brick: First images of 4999 Vestas Windmill set

"Modsat sine større artsfæller sluger vindmøllen strøm fra batterier i stedet for at producere energi, når bladene roterer. Hvordan designet blev sådan, har det ikke været muligt for Lego at uddybe over Ingeniøren, idet personalet fra afdelingen, som har været med til designet, holder sommerferie."

Hvorfor mon?

Det er vist ikke studenterhuen der trykker skribenten....

Vh Troels

  • 0
  • 0

Det er vist ikke studenterhuen der trykker skribenten....

Kan du ikke lave en fil på din computer ved navn brok.txt og så skrive alle de negative kommentarer i den? Så slipper vi andre for at se på det.

  • 0
  • 0