Lego bygger sin første fabrik i Kina

Lego har besluttet at bygge sin første kinesiske fabrik i Jiaxing uden for Shanghai.

»Det er nødvendigt for os at have fuld kontrol over produktionen for at levere produkter, der er sikre og af en vedvarende høj kvalitet i overensstemmelse med vores værdier. Ved at placere en fabrik i regionen reducerer vi også vores påvirkning af miljøet, da vi mindsker behovet for at transportere produkter fra Europa for at sælge dem i Asien,« siger Bali Padda, Chief Operations Officer, i en meddelelse.

Læs også: Lego lukker en del af den danske produktion

Matcher Lego-værdier

Lego har i dag ikke egne produktionsanlæg i Kina. Den nye fabrik skal både have støberi, dekoration og pakkeri, og Lego lover, at fabrikken vil være fuldt moderne og sammenlignelig med koncernens andre fabrikker:

»Den nye fabrik bliver opført og skal drives med den samme teknologi, automatisering og standarder for medarbejdersikkerhed og produktkvalitet som vore Lego-fabrikker i Danmark, Ungarn, Tjekkiet og Mexico, og fabrikken vil fremstå som en rigtig Lego-fabrik i både udseende og gennem den oplevelse, medarbejderne får,« siger Michael McNulty, procurement-direktør i Lego.

Læs også: Lego investerer i produktion - i udlandet

Legos salg i Asien er de seneste år vokset med 50 procent.

»Baseret på vores nuværende forventninger til den fremtidige vækst vil fabrikken være i stand til at producere omkring 70-80 procent af alle Lego-produkter, der sælges i Asien i 2017. Alle produkter, der fremstilles på den nye fabrik, vil blive solgt i Asien,« forklarer direktøren.

Lego gør endvidere opmærksom på i meddelelsen, at Jiaxing er udvalgt, fordi byen har fokus på de samme værdier som Lego har, når det gælder sundhed og bæredygtighed. Jiaxing er således blevet tildelt flere titler af regeringen, herunder 'National Health City', 'National Model City for Greening' og 'National Garden City', skriver Lego.

Jiaxing har fem millioner indbyggere.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den her sætning: "Den nye fabrik både have støberi, dekoration og pakkeri, og Lego lover at fabrikken være fuldt moderne og sammenlignelig med koncernens andre fabrikker:" mangler et ord før det første komma.

  • 0
  • 0

Ja - det er lidt sjovt at de jo nok gør det for at være "tæt på det asiatiske marked", mens de fleste sagtens kan producere til US og Europa fra Kina.

Men jeg håber da i hvert fald at der IKKE kommer en masse gode kopivarer ud af det, for det har helt sikkert været LEGOs force ind til videre. Selv de der kopi klodser Hasbro har lavet, der ligner på en prik, er reelt noget skrammel. Ved ikke om der er nogle hemmeligheder, eller om de andre bare ikke har gidet gøre sig umage.

  • 0
  • 0

At finde ud af, hvad de betaler i bestikkelse. Og hvordan fabriksarbejderne reelt vil få det.

Kina- er utrolig korrupt. Og menneskeliv er billige...

Men hvad koster det så, reelt?!

"At det er billigere"- er Verdens dårligste grund. Jo det er billigere- i menneskeliv.

"Wake up and taste zer garlik"

Nu har LEgo klaret sig og endda tjent flere penge igennem krisen. De har ekspanderet. Så de skal have en fabrik i Kina.

Vil de føre grundigt tilsyn med arbejdernes forhold: Løn og overovernskomster?

Eller hvad?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten