Leder: Velkommen til ingeniørernes nye åbne mediehus

Efter næsten et halvt århundrede på stenbroen forlader Ingeniøren industrihuset i Skelbækgade på Vesterbro, hvilket gør det muligt for den travle nabo, Jobcenteret, at udvide. Mediehuset flytter i dag til Valby, nærmere bestemt til det gamle Trekroner Bryggeri i Trekronergade.

Det vil være velkendt for mange, at mediehusenes økonomi generelt er under pres som følge af svage konjunkturer og som følge af teknologiskift og usikre forretningsmodeller. Med udsigt til betragtelige huslejestigninger i den efterhånden mest hippe bydel af hovedstaden har mediehuset derfor grundigt undersøgt, hvordan der kommer sikker økonomi i de fremtidige boligudgifter. Et års sonderinger på det dyre lejemarked i København gjorde det meget tydeligt, at et ejendomskøb klart er det mest fornuftige for pengepungen. Hvis man vel at mærke kan finde et sted, der samtidig matcher behovene. Det synes vi heldigvis, vi har.

Og det er her, at du, kære læser, kommer ind i billedet. På Ingeniøren og Version2 er vi ret stolte over, hvordan det gennem avisen og vores journalistik på nettet lykkes os at hæve teknologiens kritiske stemme og bringe den tekniske saglighed i spil i en kompliceret og flygtig offentlig dagsorden. Men vi har sandt for dyden ikke lige så meget at prale af, når vi har skullet invitere kilder, læsere og bloggere på besøg. Her i Skelbækgade er gangene lange og smalle, og mødefaciliteterne mørke og begrænsede.

I Trekronergade vil vi gerne invitere dig på besøg. Du vil i vores nye balkonbibliotek kunne gå på opdagelse i gamle udgaver af Ingeniørens Ugeblad, Ingeniør&Bygningsvæsen, magasinet Management og andre titler fra vores historie, eller du vil måske finde det værd at deltage i større arrangementer både uden og mod betaling i Brygsalen, et veludstyret AV-forum med plads til 150 deltagere.

**Mediehuset afholder i april **det teknologiske topmøde 'Skifergas: Trussel eller mulighed for Danmark?', hvor fagfolk og politikere bliver sat stævne for både at afklare spørgsmål om skiftergassens miljøproblemer, og om skifergas påvirker overgangen til en fossilfri fremtid. Med andre ord slår vi dørene op til et levende mediehus, hvor læserne kan komme langt tættere på de redaktionelle miljøer, end det er praktisk muligt i dag.

**Ingeniørernes nye mediehus **er den tilbageværende del af et tænkt hvidtølsbryggeri, der blev opført ved forrige århundredeskifte og er tegnet af Caspar Leuning Borch, en arkitekt, der ikke har efterladt sig mange andre spor, men som dog pudsigt nok er at finde i vores egne annaler, og som også er ophavsmand til det fine danske ord 'skønvirke' om den stilart, der i udlandet betegnes jugend eller art nouveau.

Bryggeriet kom aldrig i brug. Carlsberg udmanøvrerede De forenede Bryggerier, som Trekroner sammen med Tuborg netop var blevet optaget blandt, og snart var det garveriet Ballin & Hertz, der huserede i det pulserende industrikvarter. Efter omskiftelige tiår er Trekroner nu forvandlet til mediehus. Men sammen med DTU og Risø sørger vi for, at der endelig bliver brygget øl på matriklen. Det sker, når vi til efteråret kan slå dørene op til et skræddersyet, højteknologisk husbryggeri, der slår bro over historien og ingeniørernes mange fagligheder. Brygning af øl bliver anledning til nye læserrettede aktiviteter og et vartegn for endnu et kapitel i vores historie, hvor vi træder et skridt tættere på læserne.

Skifergas

Produktprisen 2013 Skal Danmark udnytte skifergassen i undergrunden eller ej? Beslutningen kræver indsigt i tekniske, økonomiske og miljømæssige forhold. Ingeniøren dækker emnet hele vejen med artikler og debatmøde. Følg hele skifergas-dækningen her

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Tillykke med jeres nye flotte hus. Det er et smukt og funktionelt hus, og jeg er sikker på, at både medarbejdere og gæster bliver glade for de nye rammer. Og så lyder det spændende med DTU-bryg i nye omgivelser.

 • 0
 • 0

På Ingeniøren og Version2 er vi ret stolte over, hvordan det gennem avisen og vores journalistik på nettet lykkes os at hæve teknologiens kritiske stemme og bringe den tekniske saglighed i spil i en kompliceret og flygtig offentlig dagsorden

I har grund til at være stolte. Tak fordi i er med til at hæve niveauet, det er vi mange der er helt fantastisk glade for.

 • 0
 • 0

Det kan vel lukke diskussionen om hvorfor medlemmerne skal betale til en af landets dyreste adresser.

Jeg håber at I finde jer tilrette. Tillykke :-)

Vh Troels

 • 0
 • 0

Så fik huset endeligt et publikum, der til enhver tid vil værdsætte dets oprindelse! Nu drejer det sig blot om fortsat også at holde alle de andre dyder i hævd i et mediemarked, der mere og mere gør sig interessante frem for at være interesserede. Vi stoler på jer. Venlig hilsen Hans Juel

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten