Venstre kunne passende spørge deres spanske borgerlige kollegaer om hvilken påvirkning det har haft for den spanske økonomi, at man ændrer på reglerne for investeringer, ovenikøbet med tilbagevirkende kraft. Massiv destruktion af tillid hos de institutionelle investorer og afvikling af tusindvis af arbejdspladser. Men det er desværre ikke i høj kurs at anvende det europæiske fællesskab til at udveksle erfaringer. Havde det været tilfældet, havde man også kunne have spurgt her i landet om man skal subventionere solenergi med så store beløb, at det kan betale sig at producere "solstrøm" om natten.
Langsigtede planer har tidligere været et kendetegn for dansk politik og gjort landet til et af de mest interessante for institutionelle investorer, med lav risiko profil. Derfor rammer det ikke bare Danmarks næstvigtigste eksportsegment, clean tech, men får konsekvenser for alle typer investeringer.
De blå partier påberåber sig særlig økonomisk indsigt. Så er der ingen der forstår denne utidige indblanding i energiområdet der helt klart ikke er de ansvarlige politikeres kompetence. Hvis de nu gældende æstetiske argumenter skulle forfølges, så var Danmark jo aldrig blevet beriget med alle disse indkøbscentre, for ikke at tale om monstrøse højlagre uden for snart hver en storby, sensibelt integreret i landskabet og respekterende alle lokalplaner.