Leder: Hjælp os med at udpege en dansk flygtninge-zar

Fire millioner syrere er flygtet ud af deres krigshærgede land til nabo­lande. Yderligere syv millioner børn, kvinder og mænd er internt fordrevet i en eksponentiel udvikling, der har varet siden 2011 og først ser ud at stoppe, når hovedparten af landets oprindeligt 21 millioner indbyggere er flygtet, eller krigen mod Islamisk Stat er vundet.

Flygtningelejrene i Tyrkiet, Libanon, Jordan og Irak er for længst fyldt op, og nye familier må i stort antal slå sig ned i interimistiske opholdssteder foran hegn og porte i håbet om, at der en dag bliver plads under de hvide teltduge. Det kunne være i den største syriske flygtninge­lejr, Za’atari, der ligger i Jordan og er fyldt til bristepunktet med 81.500 sjæle. Eller i Kilis, der er en af blot seks tyrkiske containerlejre, som byder på bedre indkvartering med gader, markeder og skoler. Veludstyrede lejre findes. Men langt, langt de fleste bor uden for eller i ydmyge lejre uden adgang til de mest basale fornødenheder og sanitet.

En stigende andel bryder op og realiserer alt af tilbageværende værdi for i Europa at søge skæret af en fremtid. I omegnen af et par tusinde mennesker er nået til Danmark i denne uge. De fleste vil videre for at samle familien i Sverige, og synet af de syriske familier med små børn vandrende på vores motorveje har for mange af os virket skelsættende og rystende – en abstrakt og fjern konflikt er blevet helt nærværende. Danskerne tripper med gode hjerter for at hjælpe med blandt andet tøj, forplejning og indkvartering.

Men fortsat vil de allerfleste millioner flygtninge opholde sig i de nærområder, der i flere lande er politisk flertal for at hjælpe meget mere. Desværre udebliver mange af de lovede ressourcer til at skaffe flere boliger, mad, rent vand og sanitet i ørkensandet. Og selv om udenrigsminister Kristian Jensen holder danske løfter med en supplerende pose penge på 70 millioner kroner, rækker ressourcerne slet ikke. UNHCR har således kun fået finansieret 40 procent af det ønskede beløb for 2015. Kan andet gøres?

Der er mange ingeniører, som vil og kan gøre en forskel. Oprettelse og drift af flygtningelejre er enorme logistiske bedrifter, hvor teknologi er nødvendig for at gøre livet udholdeligt. Eksempelvis til kommunikation, registrering og overblik, vandforsyning og -rensning, boliger, elforsyning, opbevaring af mad og medicin samt sanitet.

Det, der mangler, er en kraft, der kan samle og binde dem sammen med det politiske niveau og ngo’er. I USA er der tradition for, at præsidenten udpeger en såkaldt ‘zar’, der leder og overvåger særligt påtrængende indsatsområder – amerikanerne har haft både en global aids-zar og en klima-zar.

Udpeget af statsministeren kan en dansk zar samle interesser og kræfter, der ellers er vanskelige at forene, til handling og forbinde linjerne internationalt. Danfoss’ Jørgen Mads Clausen kan tænkes som en dansk flygtninge-zar, der kan bringe teknologi som Risøs solcelledrevne led-lampe, Bluetowns internet, DanOffices logistik-droner og Sunstones vandrensning i spil til at forbedre livssituationen for millioner af syrere. Og der er sikkert andre, der kunne løfte opgaven.

Ingeniøren vil anbefale den bedste til Lars Løkke Rasmussen. Hvem synes du, det skal være? Kom med dit begrundede forslag i kommentarfeltet herunder.
Vi holder døren åben for forslag til og med tirsdag.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Desvære er regeringen fuldstændig handlingslammet. Den fornuftige løsning på problemerne ville være at følge denne plan: 1. Den danske regering kontakter f. eks. Marokko og laver en aftale om at leje et antal hektar i nærheden af en havn. 2. Danmark sætter 10 mia. kroner af til at opbygge en flygtninge lejer i Marokko. Denne lejer skal være veludstyret med sanitet, skoler tag over hovedet osv. 3. Alle flygtninge der ankommer til DK sendes med troppe transportskibe til denne flygtninge lejer. 4. DK kontakter Tyrkiet og Libanon og aftaler at vi henter flygtninge direkte i disse lande og transportere dem til den nye dansk drevne flygtninge lejer.

Vi kan få meget mere hjælp for pengene i Marokko end vi kan i DK. Et sådant træk ville gøre det umuligt for de andre EU lande at kritisere os for ikke at gøre noget. Forhåbentlig ville det inspirere andre lande med flere økonomiske ressourcer end DK til at gøre det samme.

 • 9
 • 15

når hovedparten af landets oprindeligt 21 millioner indbyggere er flygtet, eller krigen mod Islamisk Stat er vundet.

Syrerne flygter altså ikke fra IS der er sunnier, som flertallet i Syrien. - De flygter fra Sadats regime.

 • 2
 • 3
 

Om det er en god idé med en sådan zar har jeg lidt svært ved at vurdere, men hvis jeg skal spille med på chefredaktørens tanke - og få debatten tilbage på sporet - så er mit bud dekan Henrik Bindslev fra SDU. Med erfaring fra Risø, Fusion4Energy mv. og et hjerte, der brænder for teknologi, projektledelse mv., kunne han være den rigtige.

 • 5
 • 0

...den nu lukkede diskussion under PhK's seneste indlæg har jeg totalt tabt forventningerne til at debattører(ovenstående Jens R måske undtaget) her på siderne kan komme med forslag, som vi også om +20 år vil være stolte af.

Rigtig mange har tydeligvis glemt hvorfor flygtninge strømmer ind over grænserne nu - og hvilken delagtighed vi selv har haft i det.

Det kalder man ansvar, og det er efter min moralske habitus en særlig pervers ting at løbe fra.

Alene ved ikke at gøre noget har vores nuværende statsminister for første gang (for mig) udvist en handlen, som er en statsmand værdig. Det var også nemt. Politiet - ved rigspolitichefen - ligeledes.

Så luk denne debat inden den bliver flov for ing.dk.

 • 8
 • 2

Kære debattører,

Jeg vil gerne appellere til, at bidrag under Ingeniørens leder handler om at komme med motiverede forslag til, hvem Ingeniøren skal foreslå som flygtninge-zar.

Kommentarer omkring regeringens eller oppositionens politik, den konkrete konflikt i Syrien mellem Assad, IS med videre, lokal flygtningepolitik i Danmark, synspunkter om indvandring, evt. unøjagtigheder/småfejl mv. hjælper ikke til at løse opgaven.

Til gengæld er Ingeniøren meget interesseret i at få gode bud og forslag til, hvordan lederens budskab kan blive virkeligt. Ingeniører finder løsninger. Ingeniører kan gøre verden til et bedre sted.

Så kom nu - hvem er den bedste profil? Jeg noterer, at dekan Henrik Bindslev er foreslået.

Med venlig hilsen

Arne R. Steinmark ansvh. chefredaktør

 • 6
 • 2

I artiklen nævnes intet om egen-produktion i flygtningelejre. Send ikke tøj - send symaskiner og stof. Hjælp ved at sende byggematerialer og værktøj, og evt. nogle erfarne håndværkere/instruktører i en kort periode. Dette vil medvirke til en mindre håbløs lediggang - og nye muligheder.

 • 3
 • 1

...og tak for det. Godt bidrag.

Tilbage til Danmarks flygtninge-zar: Henrik Bindslev er motiveret som kandidat. Der må være andre....

 • 1
 • 0

Det, der mangler, er en kraft, der kan samle og binde dem sammen med det politiske niveau og ngo’er. I USA er der tradition for, at præsidenten udpeger en såkaldt ‘zar’, der leder og overvåger særligt påtrængende indsatsområder – amerikanerne har haft både en global aids-zar og en klima-zar.

Nu kommer ordet zar jo fra Cæsar der igen var den romerske kejsertitel. Og når man bruger et sådan ordvalg er der jo ingen tvivl om, at meningen er, at man vil have en diktatorlignende funktion på området. Altså en enkelt person med meget vide beføjelser til at gennemtrumfe beslutninger indenfor området. Og i dette tilfælde tilsyneladende en teknokrat.

Før man nominerer en række personligheder til dette synes jeg da, at man bør diskutere om det er det man vil. For nok er der fordele ved (halv-)diktatoriske beføjelser. Men der er så sandelig også ulemper.

Derudover bør USA nok ikke få æren for at have opfundet konceptet. Ordet diktator stammer jo faktisk fra Romerriget hvor senatet netop i krisetider udpegede en diktator i en tidsbegrænset periode med autoritet til at løse et bestemt problem:

https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_dictator

 • 7
 • 0

Ords betydning og indhold bevæger sig i tid. Lokum er, så vidt jeg husker, en afledning af det latinske locus, der betyder "et sted".

Ingeniøren bruger zar som et moderne begreb til at skabe handling inden for et afgrænset område. Vi kunne også have skrevet om en task force.

Om den amerikanske brug af Zar:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S....

....og please, bidrag til at løse udfordringen i stedet for at slå op i banen. Så sker intet. Henrik Bindslev er eneste nye bud. Kom nu :-)

 • 0
 • 2

Ville egenligt have deltaget hér, men kom så i tanke om dette, fra et andet (nu lukket) blogindlæg:

Det er vores ønske at have livlige - og til tider også gerne skarpe - debatter.

Men for det første skal vi holde en ordentlig tone overfor hinanden og andre. For det andet skal vi holde os indenfor emner, der er relevante for Ingeniørens emnefelt.

Derfor skal politiske diskussioner som udgangspunkt have udgangspunkt i teknologiske spørgsmål.

Mvh Henrik Heide Webredaktør ing.dk

Så jeg afstår fra at politisere, idet mit indlæg - måske - kunne falde udenfor det ønskede udfald af debatten.

K

 • 8
 • 2

Vores største problem er lige nu ikke at få distribueret dansk højteknologi i ekspresfart. Vores største problem er at internationale konventioner, EUs forordninger og national praksis snarere spiller mod end med hinanden. Før det problem er løst, giver det ingen mening at udpege en zar med fokus på teknologi.

Derfor foreslår jeg Bjørn Elmquist. Med stor erfaring i det politiske spil, immigrationsregler og viden om EUs forordninger vil han være perfekt til at give en unik dansk vinkel på løsningen af de mere basale problemer. At han oven i købet har en human indstilling til de mennesker der flygter, er kun et plus i min bog.

 • 2
 • 4

Jeg tror branding af diverse teknologiske fremskridt er enormt vigtigt, derfor vil jeg foreslå Mads Nipper. Grundfos har været ude og melde ud at det skader danske virksomheder når vi går hårdt til indvandrer, så de har helt sikkert en holdning på området. Derudover er Mads N. en exceptionel kommunikator og han har en generel forståelse for teknik udover at han leder en virksomhed med stort potentiale inden for nødhjælp i form a vandpumper, diverse rensningsanlæg mv.

 • 3
 • 0

Hvis man ser på det som en rent praktisk opgave - uden alle de politiske statements man almindeligvis er nødt til at komme med- så ville jeg nok kigge på det der bliver spurgt om i artiklen: hvad gør vi rent praktisk for at få så mange mennnesker til at overleve? Okay, hvor er det i Danmark vi har formået at styre den logistik som helt sikkert skal til ? Jeg tænker på fx spejdernes samlinger hvert 4 år og DGI's landslejr hvert 4 år. Her kommer adskillige tusinde mennesker (ovér 20.000) mennnesker over få dage og skal bebo en interimistisk by. Kan man lære noget af det? Alt det der skal til for at få en by til at fungere skal etableres der. Infrastrukturen er så til det- fx vand, affaldshåndtering etc, men dét er jo opgaver man ville skulle løse lokalt - og som er vigtige i såvel erkendelsen som udførelse. Nå, desværre ingen konkrete navne, men de kender dem hos ovennævnte organisationer!

 • 0
 • 0

Ideen er meget god, men det er sq noget flyvsk og smalt fokuseret på ingeniører og udlandet.

Det vi virkeligt har brug for, er at de flygtninge der kommer til Danmark hurtigt kommer i arbejde. Pt er det noget bøvl, som Mads påpeger andetsteds, og derfor skal vi have udpeget en flygtningezar hvis fornemste opgave er at få stablet noget på benene, så flygtningene kan komme i arbejde ASAP. Det er bedst for dem, og bedst for os. For dem, fordi at kriminalitetsraten blandt libanesere (statsløse palæstinensere mange af dem) og irakere er 250 henholdsvis 168 i forhold til snittet på 98 (m). Så for både samfundet og for deres egen skyld er det med at få dem i arbejde, da det er den bedste integration og arbejde er den bedste kur mod kriminalitet.

Sporkurser, erhvervsprøvning/praktik, indslusningstilskud, uddannelse, kurser, opgradering og certificering til danske krav, mindre rigide regler osv osv. Det er den slags den skal til. Støjbjerg har ikke rigtigt noget stemme, ud over nej hatten, så der skal en anden til, som ikke sige nej, men som sætter i gang. Udnyt at den offentlige mening og rid med på bølgen. Snak med de store virksomheder. Etc etc.

På den måde får vi også skabt et system der er gearet til at modtage endnu flere flygtninge og til at få dem i arbejde, så når der kommer endnu flere, så er systemet skabt og reglerne tilpasset.

Vh Troels

 • 6
 • 0

Suzanne Bjerrehuus! Hun er uddannet jurist (”arbejdet for bl.a. OECD”), har været gift med en ingeniør og siden med den erfarne erhvervs- og verdensmand Asger Aamund. Hun har prøvet lidt af hvert og vist, at hun i fornem stil kan holde styr på kugler i spil – mange kugler (tænk blot på tv-programmet Super-Chancen). Og hendes mand, Asger Aamund, vil om nogen kunne stå bi med gode råd og vågent blik for, at de mange kugler, der vil være i spil i relation til zarens portefølje, ikke falder i de forkerte hænder. Bedre ”flygtninge-zar” skal man da vist lede længe efter.

 • 2
 • 9

Du har rätt, men en flyktinzar bör vara objektiv och fördomsfri.

Det finns miljontals i Somalia och liknande länder som är analfabeter och har IQ under 70 samt är över 50 år, tuggat KAT, passat kameler och getter under sina liv.

Hur ska en flyktingzar ordna arbete för de som under sina liv haft ett produktionsvärde på få dollar/dag?

Antigen måste det finnas arbeten för några tior i timmen som exempelvis trädgårdsarbete och hjälp med hus och barn, men det samhället har ju Norden fint nog avslutat, eller så måste dessa få subventionerade låtsas arbeten där övervakningen kostar mer än lönen.

Se den medel IQ land för land så ser du varför många länder aldrig blir trygga och får välfärd, trots stora naturtillgångar och ett livsvänligt klimat, typ Nigeria med 67 som snitt, det är särskola i länder som Sverige, Norge och Danmark. Samtidigt ser man varför Sydkorea, Singapore, Taiwan Hongkong och några till har det så bra.

Märk att 80% av de 20% fattigaste i Singapore äger sin bostad, det gör de varken i Sverige, Norge eller Danmark.

Vågar inte en flyktinzar ta i denna problematik så kommer aldrig heller invandrare arbeta lika mycket som danskar eller bli lika lite brottsbelastade.

Med stor invandring måste klasskillnaderna motsvara skillnaden i begåvning mellan olika grupper, d.v.s. öka kraftigt, jag ser inget alternativ utom selektiv invandring som Kanada, bara släppa in de som antas bidra netto till resursskapandet i landet, men då dräneras ju fattiga länder än mer på sina begåvningar.

Tyvärr kan inte detta debatteras öppet i något nordiskt land, så därför räknar jag med en social katastrof, först i Sverige.

 • 3
 • 4

Det kunne være konstruktivt for debatten hvis Gunnar vil oplyse kilden til hans oplysninger vedr IQ i Nigeria eller andetsteds. Men derudover skal det bemærkes at f.eks. dårlig ernæring og sult i opvæksten er meget vigtigt for børns mentale udvikling og netop børns vilkår er i mange fattige regioner ikke optimale.

 • 5
 • 1

IQ and Global Inequality is a 2006 book by psychologist Richard Lynn and political scientist Tatu Vanhanen.[1] IQ and Global Inequality is follow-up to their 2002 book IQ and the Wealth of Nations,[2] an expansion of the argument that international differences in current economic development are due in part to differences in average national intelligence as indicated by national IQ estimates, and a response to critics. The book was published by the controversial Washington Summit Publishers.

og videre:

"The work claims that significant correlations with higher national IQ estimates created for the book were found for a number of factors: higher GDP/capita, higher adult literacy rate, ....."

Se: https://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Globa...

Eller her:

http://natgeo.dk/videnskab/mennesker/hjern...

 • 4
 • 1

Jeg forstår godt at redaktøren har følt trang til at markere sig om emnet flygtninge oven på det rod som en blogger lavede! Men jeg synes ikke rigtig at det er lykkedes for jeg mener at når man henvender sig til ingeniører så henvender man sig til folk der må formodes at kunne over skue en kompliceret virkelighed og agere derudfra, samt til folk som er vant til at have med processer at gøre, igangsætte, styre, måle og korrigere processer?

Den europæiske virkelighed er at vi taber hastigt politisk indflydelse i verden bl. a. på grund af svage,rådvilde og uenige politiske ledere hvis ambitioner ikke står mål med deres formåen. Det så vi i Ukraine, men især i Syrien som man så gerne ville gøre demokratisk, men endte med at gøre det til en geopolitisk heksekedel hvor landet ødelægges mens de store trækker i trådene. Så vi har jo allerede en zar eller ihvertfald en der gerne vil være det i Putin, lige nu er der vel tegn på at han måske vælger at intervenere direkte i Syrien og bringe Assad styret tilbage til magten og konsolidere sin position i området på vor bekostning? Det vil ikke blive noget kønt syn, det vil blive rædselsfuldt, men måske det bedst mulige for landet på langt sigt, hvis der bliver et minimum af ro og stabilitet igen?

Så en zar, ja, men en dansk zar, nej, det ville vist blot blive endnu et eksempel på vor falske beskedenhed og vor selvovervurdering af vor betydning i verden!

Med hensyn til proces må man også undre sig som ingeniør: For 60 år siden da der var 3 mia mennesker i verden startede vi og mange vestlige lande en proces med at hjælpe de dårligst stillede i verden ud af fattigdom og lidelse. I dag er der 7 mia og omfanget af fattigdom og lidelse er derfor mangedoblet, processen med at hjælpe er med andre ord løbet af sporet og der synes at være en tro på at jo værre det går jo mere skal vi forøge vore anstrengelser! Så man kan undre sig stærkt over at ingen tilsyneladende har fulgt op på hvordan det gik og forsøgt at korrigere kursen - i modsætning til vore mislykkede anstrengelser synes man at have ageret mere intelligent overfor dette problem i dele af fjernøsten men det er en anden sag.

Så vi er vel ligesom havnet i det dilemma at vore højt besungne vestlige værdier kommer til kort når de møder nutidens barske realpolitik ude i verden, og det synes jeg man burde besinde sig på.

Så de ubehageligheder der møder vore politikere er enorme lige nu: Dels skal man reagere barskt overfor den kendsgerning at en række overbefolkede lande er havnet i forudsigelige indre stridigheder når de ikke kan brødføde deres befolkninger eller stille dem et værdigt liv i udsigt, og når man samtidig kan se at man forsøger at vælte dette befolkningsoverskud over på os samtidig med at de nærmeste rige nabolande intet gør. Dels skal man opføre sig ordentligt overfor de enkelte flygtninge der på den ene eller anden måde er havnet i vor varetægt og må formodes at skulle være her et stykke tid:

Jeg tror at det klogest vi kan gøre fremover er at forsøge at mindske samkvemmet med den del af verden og de fejlslagne stater som flygtningene kommer fra og den problemstilling kunne man måske godt udnævne nogen til at arbejde med, men jeg ved ikke lige om ordet zar vil være passende for sådan en opgave!

 • 5
 • 6

"Jeg tror at det klogest vi kan gøre fremover er at forsøge at mindske samkvemmet med den del af verden og de fejlslagne stater som flygtningene kommer fra "

Betyder det at vi skal ophøre med at plyndre dem for deres resourcer, forurene deres natur og rulle klimaforandringerne tilbage?

Eller hvad mener du helt præcist?

 • 6
 • 4

Jens Arne, du skriver:

I dag er der 7 mia og omfanget af fattigdom og lidelse er derfor mangedoblet, processen med at hjælpe er med andre ord løbet af sporet og der synes at være en tro på at jo værre det går jo mere skal vi forøge vore anstrengelser!

Men du tager fejl. Læs: "Vi lever længere og bedre."

Gennem de sidste 20 år er der sket enorme, positive forandringer i hele verden. ... Mere end en milliard mennesker er løftet ud af ekstrem fattigdom siden 1990. Børnedødeligheden er mere end halveret for børn under fem år. Fem ud af seks verden over kan nu læse og skrive, og tallet er endnu højere blandt unge. De mindst udviklede nationer tjener næsten tre gange så meget som i 1990. Levealderen er steget over hele verden, og næsten dobbelt så meget i de mindst udviklede lande som gennemsnittet.

http://verdensbedstenyheder.dk/news/vi-lev...

I en nu forsvunden blog blev det debatteret, at mange mennesker/journalister kun reagerer på 'delta' i nyhedsstrømmen, men glemmer at 'kalibrere' deres holdninger til fakta. Det er stadig rigtigt.

 • 6
 • 2

Rolf Andersen skriver:

Men du tager fejl. Læs: "Vi lever længere og bedre."

...... http://verdensbedstenyheder.dk/news/vi-lev...

Jamen hvordan havde du ellers forestillet dig at reklamemateriale fra organisationer der lever af at strø vore penge tyndt ud i verden skulle se ud?

Men mon ikke det var sådan noget der fik os til at tage så fatalt fejl af "det arabiske forår"? Og hvordan harmonerer det med flodbølgen af immigranter over Middelhavet?

Jeg skriver det her fordi jeg har en fornemmelse af at vi er på vej fra en tid hvor politik var domineret af gode følelser til en tid der igen er domineret af barsk realpolitik - hvis det er tilfældet gør vi klogt i at tage bestik af det og huske at vi også har en opgave med at tage vare på os selv!

 • 4
 • 5

Jens Arne, du skriver at fattigdom og lidelse er mangedoblet de sidste 60 år.

Hvad er din kilde til det udsagn? Har du en kilde, der er mere troværdig end FN?

Lad os prøve at diskutere ud fra fakta, i stedet for uunderbyggede fornemmelser baseret på 'vom hören sagen'.

Med andre ord, lad os prøve at gøre som du selv siger: agere som ingeniører ville gøre det.

 • 4
 • 1

Og hvordan harmonerer det med flodbølgen af immigranter over Middelhavet?

Tja, hvis du havde læst mit link, havde du også læst:

Krigen i Irak og Syrien raser voldsomt nu med hundredetusindevis af dræbte og millioner af flygtninge. Det er en kaotisk krig, der har stået på i lang tid og med umenneskelig lidelser til følge, og som påvirker en række landes udvikling negativt.

http://verdensbedstenyheder.dk/news/vi-lev...

... men kom nu bare ind i kampen igen. Kom med dine kilder ;)

 • 4
 • 1

Tja, hvis du havde læst mit link, havde du også læst:

Krigen i Irak og Syrien raser voldsomt nu med hundredetusindevis af dræbte og millioner af flygtninge. Det er en kaotisk krig, der har stået på i lang tid og med umenneskelig lidelser til følge, og som påvirker en række landes udvikling negativt. 

http://verdensbedstenyheder.dk/news/vi-lev...

... men kom nu bare ind i kampen igen. Kom med dine kilder ;)

Din kilde forekommer mig noget overfladisk, for ingen kan vel være i tvivl om at det forholder sig sådan, spørgsmålet er hvorfor sådan noget sker, og det var det jeg reflekterede over ovenfor! Overfladiskhed fører typisk til symptombehandling uden at komme problemerne til livs, det var faktisk det jeg ankede over.

Og så burde du måske skænke det en tanke at hvis de oplysninger du linker til var valide og anvendelige så havde vi formentlig ikke set vore politiske ledere blive taget på sengen og flakse rådvilde rundt som hovedløse høns i den forgange uge?

Min kommentar til lederen her ovenfor skal ikke ses som en komplet opskrift på at redde verden, så nemt er det vist ikke :-) det er først og fremmest nogle strøtanker inspireret af de debatter der forekommer på forskellige fora om dette emne.

Og hvis du fortsat ønsker at promovere organisationer som der kan sættes spørgsmålstegn ved nytten af så er debatten slut for mit vedkommende!

 • 2
 • 5

Ingeniøren udviklede et visionarum.

Personer med hoved. 1. Per Møller, DTU 2. Sune Thorvildsen, DI 3. Anders Eldrup, EUDP 4. Thomas Koch, opfinder og iværksætter. 5. Per Wimmer, Finans.

Så slog det mig at her kan ZAR'en findes, ikke i ordets betydning, men som gruppe.

I følge Parkinsson blev gruppens resultat fremskaffet/udviklet med max 3 personer. Nu kunne jeg starte med et grundmodul. Det skal indeholde teknisk indsigt, finansiel indsigt og logistisk indsigt.

Så kunne gruppen bestå af eks.: Thomas Koch, Per Wimmer og Per Møller. An dre kombinationer kan derefter forekomme

 • 0
 • 0

Jeg foreslår migselv, fordi jeg i det mindste har en plan.

1) Åbne for asylansøgninger til danmark fra alle danske repræsentationer i udlandet. 2) Udvælge de 10.000/år bedst kvalificerede ansøgninger i forhold til det danske arbejdsmarked. 3) Flyve dem til Danmark med familie, så de lander i kastrup med 10 års opholdstilladelse og arbejdstilladelse, cpr.nr og profil på jobindeks med CV osv. 4) Indsætte den skat de normalt ville indbetaler til det danske samfund på en konto kontrolleret af indbetaler, med følgende restriktioner: 5) Pengene må enten doneres til hjælpeorganisationer i lokalområdet*) de kom fra, bruges af indbetaler til at hjælpe familie+venner i lokalområdet, eller bruges af indbetaler til at starte virksomhed i lokalområdet. Alt er tilladt bortset fra krudt og kugler.

Tankegangen er at danmark kun modtager de bedst uddannede. Danmark skal derfor konkurrere på at blive det mest attraktive sted for flygtninge at søge asyl (og det ville sgu’ pynte). Til gengæld skal den skat der kunne generes, føres tilbage til lokalområdet som betaling for at modtage den bedst uddannede fraktion. Efter 10 år vil nogle vælge at søge dansk statsborgerskab og betale normal skat, og andre vil vælge at tage tilbage og drive de virksomheder de har startet op, og fred med det. Der skal være nogle klar til det boom der kommer, når hele lande skal genopbygges.

Min plan udelukker ikke massiv direkte dansk hjælp til lokalområderne, eller behandling af de asylsager der er afledt af at der kommer mennesker til vores landegrænser.

*)Oprindelsesland plus alle nabolande.

 • 2
 • 0

"Jeg tror at det klogeste vi kan gøre fremover er at forsøge at mindske samkvemmet med den del af verden og de fejlslagne stater som flygtningene kommer fra "

Søren Fosberg bliver forskrækket hvis jeg forsøger at tænke, og jeg er da heller ikke særlig god til det, så er det da godt der er nogen der er meget bedre, også selv om de måske når frem til næsten det samme: http://jyllands-posten.dk/politik/ECE80209...

 • 0
 • 1

Hvis zaren altså godt må være en zarina, så vil jeg mene, at folketingets formand må være det bedste bud. Mht, at flygtningelejrene i Tyrkiet, Libanon, Jordan og Irak for længst er fyldt op, så kom fomanden med den kloge udtalelse om, at Nordafrika er dybt og bredt.

 • 3
 • 2

http://www.danskfolkeparti.dk/Peter_Skaaru...

"Til gengæld vil vi gerne gå sammen med præsident Obama og andre gode kræfter om at skabe bedre forhold for flygtninge i lokalområderne. Det er vores faste overbevisning, at vi kan hjælpe langt flere flygtninge, langt bedre, hvis vi bliver bedre til at hjælpe flygtningene til en ny tilværelse i det hjørne af verden, hvor de er flygtet fra og føler sig hjemme i. Det skal vi nok kunne finde fodslag om med USA, nåde den første indsættelses-eufori har lagt sig. Vi kunne starte med at genbosætte vores kvote-flygtninge i nærområdet. Hermed kunne vi hjælpe flere end vi gør i dag."

Manden er motiveret, og lægger løsningsforslag på bordet. Om han kan binde ingeniører sammen, må jo vise sig, men fordelen ved at have en indvandrerkritisk flygtninge-zar er jo, at han er nødt til at levere varen, for ellers kommer de jo herop og banker på døren.

 • 1
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten