Ledelse kendte til lægers overmedicinering i flere år

Der skulle gå to et halvt år, fra psykiatriledelsen var bekendt med den omfattende overmedicinering ved Psykiatrisk Center Glostrup, til der kom fokus på problemet. Fokus kom dog ikke fra ledelsen selv, men fra dagbladet Politiken, der omtalte sagen, efter en anonym anmeldelse var foretaget til Sundhedsstyrelsen. Det viser dokumenter og mødereferater, som Politiken har gennemgået.

Blandt andet dokumenteres det, at den daværende vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Annette Gjerris, allerede i marts 2010 opdagede overmedicineringen, da hun fik udskrevet medicinlister fra de elektroniske journaler.

Men de oplysninger er nye for formanden for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen.

»Det forskrækker mig noget, at det har kørt så længe. Men det gør det endnu mere nødvendigt, at vi går systemet igennem og sikrer, at det kører efter reglerne,« siger Vibeke Storm Rasmussen til Politiken.

Læs mere på Politiken.dk

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Endnu en gang må man undre sig over at offentlige chefer kan slippe fra deres ansvar uden nogen form for represalier.

1) Det er voldsomt kritisabelt at overmedicineringen overhovedet har fundet sted. Det er direkte ødelæggende for tilliden til det psykiatriske system.

2) Det er fuldstændigt uacceptabelt at ledelsen har kendt til dette i årevis uden at gøre noget ved det.

3) Det er helt forrykt at de ansvarlige politikere ikke tager konsekvensen af en ledelse de ikke kan stole på - en ledelse der ikke handler korrekt og som tilsyneladende heller ikke informerer den politiske ledelse om hvad der er galt.

Ja Vibeke Storm, systemet skal gennemgås og de ansvarlige skal fjernes så der bliver sendt et tydeligt signal om at den slags ikke accepteres. Som politiker er du VALGT til at repræsentere borgerne - du er vores vagthund i systemet. Det er derfor regionsrådet er udstyret med den magt det har.

Gør noget ved det eller forlad pladsen så der kan komme andre til som ikke er syltet ind i alskens gamle aftaler og studehandler.

 • 0
 • 0

Nu kan jeg kun tilmudre debatten da jeg ikke kender den konkrete sag - Men en overmedicinering kunne måske være en konsekvens af at sengepladser er blevet nedlagt i stort tal, og af at arbejdsbetingelserne for personalet er elendige.

Jeg kender flere dygtige mennesker der har arbejdet inden for psykiatrien som har forladt området grundet forfærdelige arbejdsforhold. Arbejdsforhold der trodser enhver beskrivelse.

Det er helt normalt at der er to nattevagter til 150 psykiatriske og til dels voldelige patienter, det er helt normalt at pårørende stjæler 90% af den syges pension osv.

Hvis en overmedicinering kan afhjælpe nogle af disse forhold kan slutresultatet måske være positivt. Man skal være forsigtig med at dømme når man ikke kender de nærmere omstændigheder. Medierne har brug for ensidige overskrifter så menigmand køber avisen -

 • 0
 • 0

Forståeligt nok. Det ændrer dog ikke ved det faktum at det er gået ud over en række patienter og at regionen har forsøgt at skjule/ignorere dette.

Tænk blot hvordan du ville reagere hvis du selv var indlagt eller hvis du havde en nær pårørende indlagt og man behandlede dig med mere medicin end du har godt af ... og så forsøger at skjule det ... og tænk hvordan du ville have det når du vidste at ledelsen på stedet var klar over det men valgte at ignorere det ... og tænk hvordan du ville have det når du så opdagede at selv når en avis tager fat på historien så benægter man fakta.

Jeg forholder mig ikke til om det har været den bedst mulige løsning med de midler der var til rådighed. Jeg forholder mig til at ledelse og politikere blæser på patienternes rettigheder og velfærd og forsøger at benægte at der er noget galt.

 • 0
 • 0

Du har så evig ret :-)

Forunderligt at ledelsesgremier mangler etiske retningslinier eller kurser i basal moral, forunderligt at der ikke er undervisning i etik i skolen.

Forunderligt at man kan blive formand for NATO når man lyver - eller måske er det en kvalifikation i dette tilfælde.

Bhutan længe leve - tror jeg nok - ("Bhutan is the only country to measure happiness" - wiki)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten