LED til indendørs navigation viser vej til gode tilbud

Når du i nærmeste fremtid er på jagt efter et slagtilbud på hakket oksekød eller bare er på jagt efter den rette hylde med østerssauce, kan du få hjælp af din smartphone, der opfanger signaler fra butikkens LED-pærer.

Det er tanken bag virksomheden ByteLights koncept, skriver Technology Review. Konceptet går ud på, at LED-lys sender signaler, der blinker hurtigere, end øjet kan se, til din telefon, når du går forbi lamperne.

Signalerne vil blive opfanget gennem telefonens kamera og sørge for, at du bliver guidet rundt i butikken efter de varer, du ønsker, eller viser dig, hvilke gode tilbud du finder i nærheden.

Plads til forbedring indendørs

Mens GPS er en god teknologi til udendørsnavigation, mangler der ifølge de to unge iværksættere bag ByteLight, Ryan and Aaron Ganick, en præcis teknologi til indendørs navigation.

Og nu, hvor stedbaserede smartphone-apps som Foursquare er blevet populære og LED bliver brugt som erstatning til almindelig belysning, mener duoen, at det er et godt tidspunkt at kombinere de to teknologier.

ByteLight satser på at bruge LED til et indendørs positioneringsværktøj til apps, der hjælper folk med at finde vej på eksempelvis museer, hospitaler og i butikker.