LED i fladskærme: Fra siden eller bagfra?

Et forkert valg og hele markedet er tabt på gulvet.

Sådan beskriver Kwon Il-Keun, chef for udviklingen af LCD-fladskærme hos koreanske LG, hvad de store elektronikproducenter står over for, når de skal afgøre, hvordan fladskærme skal være belyst.

Udsagnet dækker over en strid mellem LG og den anden koreanske elektronikgigant, Samsung, der i øjeblikket er på vej i hver deres retning. LG satser på LED'er, der er monteret direkte bag skærmen, mens Samsung monterer sine lysdioder langs siderne.

Ifølge LG betyder den direkte belysning af skærmen, af fjernsynet bliver tyndere og billedet bedre, men samtidig er prisen også højere.

På en pressekonference i Seoul fortalte Kwon Il-Keun, at langt de fleste fladskærme, der er på markedet i dag, anvender konventionel belysning. Ifølge en analyse fra Displaysearch i USA benytter kun 2,6 procent af de fladskærme, der sælges i år, LED-belysning. Andelen forventes dog at stige til 20 procent næste år og 40 procent i år 2011.

Mens LG primært satser på den direkte belysning har firmaet dog udviklet en række billige skærme sidemonterede lysdioder.