Lastvogn satte ild til Oslofærgen

Der udbrød her til morgen brand på et bildæk på DFDS' Oslofærge Pearl of Scandinavia fra 1989. Færgen var på vej til København, da brandalarmen gik omkring klokken seks i morges, da færgen var ud for Kullen i Sverige.

Søværnets Operative Kommando har tidligere meddelt, at færgen ville sejle til Höganäs i Sverige, men ifølge Ritzau er branden slukket, og færgen fortsætter formentlig til København, ifølge Berlingske Tidende.

Branden opstod ifølge Søværnets Operative Kommandos oplysninger i en lastvognstrailer og bredte sig til flere biler. Branden blev slukket af røgdykkere fra skibets besætning, rapporterer Ritzau.

Det er denne færge - Pearl of Scandinavia - der har været i brand denne morgen. Foto: DFDS Illustration: DFDS

Så sent som i oktober var der brand på en anden af DFDS' færger - Lisco Gloria. Denne brand startede ligeledes i en lastbil.

Passagerer ikke evakueret

Færgen har plads til 2.168 passagerer og 365 biler, men der er kun omkring 650 passagerer om bord på denne tur. Efter planen skulle færgen være ankommet til København klokken 9.30 her til morgen.

Under branden har færgen ligget stille ud for Kullen i Sverige, og passagererne er samlet i færgens cafeteria. Der er en svag røglugt af brændt gummi eller plastic, rapporterer passagerer, men stemningen skulle ellers ikke være dramatisk.

Der var hurtigt en svensk redningshelikopter fremme med redningsfolk, der gik om bord på færgen. Der var desuden planer om at sende flere redningshelikoptere til færgen, hvis det blev nødvendigt at evakuere passagerne.

Der findes også blandt andet to kystvagtskibe, to søredningsfartøjer og en lodsbåd ved færgen.

Emner : Skibe