Laserglimt får harddisk til at skrive terabyte i sekundet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Laserglimt får harddisk til at skrive terabyte i sekundet

Det er muligt at øge hastigheden betydeligt på magnetiske harddiske. Det er forskere ved universitetet i York, der har arbejdet videre med det forhold, at en harddisk hurtigere kan remagnetiseres, når den varmes op, men nu viser det sig også, at varme har en betydning, når data lagres på harddisken.

Forskerne har anvendt et ultrakort glimt fra en laserstråle - en milliontedel af en milliontedel af et sekund - på det pågældende sted på harddisken, hvorved temperaturen i det korte øjeblik kommer op på 800 grader C. Herved får harddisken de stærkt forbedrede magnetiske egenskaber til at skifte i den ønskede retning, der skal repræsentere 0 og 1.

Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Communications.

Teknologien betyder, at harddisken kan skrive en terabyte i sekundet, oplyser forskerne over for New Scientist.

Endvidere bruger processen også mindre energi end magnetisk optagelse, hvilket betyder, at de nye drev vil være mere energieffektive.

Dokumentation

Nature: Ultrafast heating as a sufficient stimulus for magnetization reversal in a ferrimagnet
New Scientist: Heated hard drives could be super-quick

Det er jo en fantastisk opdagelse, bedst som SSD'erne er begyndt at blive populære. Spørgsmålet er om søgetid stadig er et issue, eller hvordan man har i sinde at aflæse data igen.
Uden hurtig aflæsning er der nok mere tale om diske udelukkende til backup eller lignende ikke-desktop orienteret brug (baseret på at SSD'er ser ud til at vinde frem).

  • 0
  • 0

Hvis ikke læsehastigheden følger med, vil der så ikke bare blive tale om flaskehalse?

Det er vel begrænset hvor mange Tb der ligger og roder rundt i RAM og som hurtigt kan føres ned på HD'en!

  • 0
  • 0