Landmænd taber klagesager om pesticidforbud ved Aarhus
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Landmænd taber klagesager om pesticidforbud ved Aarhus

Illustration: Aarhus Kommune

Risikoen for, at grundvandet under Aarhus-forstaden Beder bliver forurenet med pesticider, er så stor, at Aarhus Kommunes forbud mod brug af sprøjtemidler på 46 ejendomme er berettiget. Det har Miljø- og Fødevareklagenævnet afgjort for nylig.

Sagen startede i 2016, da et flertal i byrådet besluttede at udstede et forbud mod at anvende, håndtere eller opbevare pesticider på 46 ejendomme i området omkring Beder. Beslutningen kom, efter at kommunen i 2013 havde vedtaget en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Beder.

Drikkevandsbehov stiger 30 pct. over 30 år

Da indsatsplanen blev vedtaget i 2013, var forventningen, at befolkningstallet i kommunen frem til 2030 ville stige til ca. 375.000, hvilket vil betyde et merbehov for drikkevand på ca. 20 pct. Det fremgår videre af vandforsyningsplan 2016-2023, at befolkningstallet i 2050 forventes at udgøre ca. 450.000, og det nødvendige drikkevandsbehov ca. 25 mio. m3 årligt, hvilket er ca. 30 pct. mere end i dag.

Denne artikel er forkortet og kan læses i fuld længde hos vores medie dedikeret til vand, WaterTech.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først