Landmænd taber klagesager om pesticidforbud ved Aarhus
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Landmænd taber klagesager om pesticidforbud ved Aarhus

Illustration: Aarhus Kommune

Risikoen for, at grundvandet under Aarhus-forstaden Beder bliver forurenet med pesticider, er så stor, at Aarhus Kommunes forbud mod brug af sprøjtemidler på 46 ejendomme er berettiget. Det har Miljø- og Fødevareklagenævnet afgjort for nylig.

Sagen startede i 2016, da et flertal i byrådet besluttede at udstede et forbud mod at anvende, håndtere eller opbevare pesticider på 46 ejendomme i området omkring Beder. Beslutningen kom, efter at kommunen i 2013 havde vedtaget en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Beder.

Drikkevandsbehov stiger 30 pct. over 30 år

Da indsatsplanen blev vedtaget i 2013, var forventningen, at befolkningstallet i kommunen frem til 2030 ville stige til ca. 375.000, hvilket vil betyde et merbehov for drikkevand på ca. 20 pct. Det fremgår videre af vandforsyningsplan 2016-2023, at befolkningstallet i 2050 forventes at udgøre ca. 450.000, og det nødvendige drikkevandsbehov ca. 25 mio. m3 årligt, hvilket er ca. 30 pct. mere end i dag.

Denne artikel er forkortet og kan læses i fuld længde hos vores medie dedikeret til vand, WaterTech.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten