Dybest set er det uinteressant hvad dansk landbrug mener!
Vi har en produktion som er ramt af et problem. Man har i 40 år haft et forbrug af antibiotika som giver resistentproblemer indenfor den humane medicin. Man har haft masser af tid til at finde produktionsformer og metoder til at undgå at bruge antibiotika som ikke giver resistentproblemer. Istedet har man enøjet set på hvad som gav mest profit. Om det så betyder en øget risiko for ens medarbejdere, en selv og ikke mindst resten af samfundet er man tilsyneladende ligeglad med. Er der kritiske røster som mener man måske skal se på smittevejene og starte med de mest oplagte - nemlig hvor produktionen starter - ja så forsøger man at få nedtonet sådanne undersøgelser. Når kritikerne derpå får ret er reaktionen at melde ud at nu er det for sent at gøre noget. Det er ikke særligt konstruktivt og vidner ikke om at man arbejder seriøst. At vi ikke undgår resistente bakterier er en anden sag. Vi kan ikke bestemme hvordan man benytter antibiotika i andre lande, men vi kan sørge for at have så få problemer i DK, herunder at landbruget ikke benytter antibiotika som giver resistentproblemer indenfor den humane medicin. At man kan få MRSA i udlandet er ikke en undskyldning for at ikke at rydde op i danske svinestalde! Desværre er den eneste løsning efterhånden at udlandet og hjemmemarked fravælger dansk svinekød.