Læserne har talt: Stop skifergas, omlæg bilafgifterne og glem investeringer i magnettog
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Læserne har talt: Stop skifergas, omlæg bilafgifterne og glem investeringer i magnettog

Da statsminister Helle Thorning-Schmidt for knap tre uger siden udskrev valg, bad vi jer læsere komme med indspark til temaer i valgkampen, som ellers så ud til at blive oversete. Det kom der en forrygende debat ud af, som bød på flere konkrete forslag til, hvad der bør stå på den kommende regerings dagsorden.

Ud fra jeres indlæg formulerede vi en række spørgsmål. Den seneste uge har bragt tre af dem til læserafstemning på forsiden af ing.dk.

-Skal Danmark investere i magnettog?

-Skal den kommende regering sætte en stopper for efterforskning af skifergas?

Og:

-Skal bilafgifterne omlægges, så de i højere grad opkræves ud fra bilens tekniske egenskaber såsom støj og forurening frem for bilens værdi?

Næsten 4.000 stemmer er blevet afgivet. 2.227 af dem i afstemningen om magnettog, der blev genåbnet efter henvendelser fra flere læsere, som ærgrede sig over at have overset den. 1.070 stemte om skifergas, mens afstemningen om bilafgifter tæller 612 stemmer. Resultaterne kan (hvis du skulle have misset det) ses i grafikken øverst på artiklen.

Vi siger jer tak for det store engagement og opfordrer til, at I kommer med flere indspark til den politiske dagsorden i debatten herunder. Resultaterne fra den seneste uges afstemning bringer vi videre efter valget, når vi beder ordførerne i den ny regering forholde sig til det klare budskab om stop for efterforskning af skifergas og en omlægning af de danske bilafgifter.

Vi understreger, at afstemningerne ikke er af videnskabelig karakter, da vi ikke har mulighed for at kontrollere eller begrænse, hvor mange gange hver enkelt stemmer.

Skifergas

Produktprisen 2013 Skal Danmark udnytte skifergassen i undergrunden eller ej? Beslutningen kræver indsigt i tekniske, økonomiske og miljømæssige forhold. Ingeniøren dækker emnet hele vejen med artikler og debatmøde. Følg hele skifergas-dækningen her

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ideen med at lave afstemninger på ing.dk er super.

Først en artikel udmundende i et spørgsmål - så en ingeniørdebat og måske ny viden for/imod emnet - og så en afstemning igen.

For Magnettogs emnet gik tallene fra 37 % til 43 % for Magnettog i Danmark.
Vi i Den Skandinaviske Magnettogs Gruppe prøvede af svare på spørgsmålene løbende således viden om tekniske emner kunne bliver belyst.

Kunne en ide være 3 emner i en 2 ugers debatperiode efter sommerferien ?

Det vil være godt hvis ing.dk har mulighed for at lave en funktion, så vi undgår at nogen stemmer flere gange.

 • 0
 • 0

Er der kun 99% der har stemt på magnettog, hvad lavede den sidste %.?

 • 2
 • 4

" Der er ikke ret mange ,der er ingeniører blandt læserne "

Nej det håber jeg da ikke de er for så står det godt nok sløjt til.

 • 3
 • 1

Som Michael Ranggård siger, er det pga. afrundinger, at den sidste procent 'forsvinder'. De præcise tal er:

Ja: 43,43 procent.
Nej: 48,13 procent.
Ved ikke: 8,43 procent.

Bh
Maria, Ingeniøren.

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten