Læserarrangement: Se og rør ved Danmarks første rumraket

Den 14. august stævner de to danske raketbyggere Peter Madsen og Kristian von Bengtson ud og påbegynder en tur til Bornholm med deres raket HEAT-1X/Tycho Brahe, der skal affyres ud for Bornholms kyst.

Raketten er en prototype på den raket, der på et senere tidspunkt skal sende Peter Madsen ud af atmosfæren. Den bliver transporteret på en flydende platform, der bliver bugseret af Peter Madsens selvbyggede ubåd Nautilus.

Hele denne procession kommer en tur forbi IDA's lokaler ved kajen på Kalvebod Brygge, og du har nu chancen for at komme helt tæt på nogle meget unikke fartøjer ved et læserarrangement uden historisk sidestykke i Danmark med Ingeniøren i samarbejde med Copenhagen Suborbitals og Flyveteknisk Selskab hos IDA.

Du har mulighed for at komme helt tær på raketten og komme ned i ubåden. De to raketbyggere vil fortælle om arbejdet med at bygge Danmarks første bemandede amatørraket.

Program:

Kl. 11:00 Velkomst og foredrag ved Peter Madsen og Kristian von Bengtson.

Kl. 12:00 Frokost og åbent skib. Besøgende kan den næste time bese den flydende affyringsrampe med løfteraketten HEAT og rumskibet Tycho Brahe. Man vil kunne komme ombord både på MLP'en og ned i undervandsbåden. Copenhagen Suborbitals stiller personale til rådighed for at forklare folk om det, de ser - og sørger for, at det er sikkert for alle - også de lidt mindre astronautkandidater.

Kl. 13:00 Dåb af den flydende affyringsplatform. Et skib skal naturligvis have et godt og værdigt navn - og døbes i champagne. Herefter åbent skib igen.

Kl. 17:00 Afslutning.

Der er åbent for alle, også børn ifølge med voksne. Undervandsbåden kræver dog, at man er godt til bens. Ubåden har trange passager og lodrette lejdere. Besøg på de hjemmebyggede eksperimentelle fartøjer sker på eget ansvar.

Tilmelding

Tilmeld dig på http://ing.dk/k#7vnq. Der er begrænset antal pladser til dette betalingsarrangement, så tilmelding kører efter først til mølle princippet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten