Lækket tysk rapport viser tre rev direkte på Femern-tunnels linjeføring

Plus9. august 2020 kl. 21:457
Lækket tysk rapport viser tre rev direkte på Femern-tunnels linjeføring
»Det er en unik habitat: Store sten og klippestykker dækket med farverige svampe, tæt mos-lignende bevoksning og tang,«, lød det fra miljøorganisationen Nabu, da det havde fundet de nye rev. Illustration: Nabu.
Få kilometer syd og øst for Natura 2000-områder, ligger tre beskyttelsesværdige rev, som sænketunnelen sandsynligvis vil ødelægge.
Artiklen er ældre end 30 dage

Som minimum vil det resultere i en bureaukratisk forsinkelse. Og kan det sandsynliggøres, at ødelæggelsen af revene vil påvirke et Natura 2000-område, må Femern tilbage i værkstedet og søge om byggetilladelse på ny.

Sådan lyder vurderingen fra ekspert i miljøret, professor på Københavns Universitet Peter Pagh, efter at det nu står klart, at en officiel tysk undersøgelse ifølge mediet NDR har fundet tre stenrev direkte på linjeføringen til den sænketunnel, som skal forbinde Rødbyhavn og Puttgarden.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
11. august 2020 kl. 11:56

der kun gavner nogle få københavnere og et par svensker

Et område med omkring 12 millioner indbyggerer !

Jeg undres over at du absolut vil have al transittrafikken ned gennem Schleswig, men selvfølgelig, den Søndejyske Motorvej/A7 ligger generelt i god afstand fra tættere bebygget område, så generne er minimale. Det der kan bekymre med Femern er netop støjen fra den øgede svenske transittrafik ned over Sjælland og Lolland-Falster. En fordel ved Femern er at man køre øst om Hamborg, og undgår Elbetunellen.

En omkørsel om Hamborg fra A7 er i øvrigt en kæmpe projekt, som kræve nybygning af 50-60 km motorvej, på tværs af alle eksisterende veje. Hvor Femern kun kræver opgradering af de eksisterende 20 km motortrafikvej Puttgatrden - Heiligenhafen, til motorvej.

6
11. august 2020 kl. 07:49

Jeg er ikke fan af Femern fordi det vil tage endnu længere tid inden man kan sænke priserne på Storebælt, men Femern vil tage lidt af presset på Storebælt/Fyn fra Sverige og Sjælland som vil blive et problem i fremtiden. Det kan en ny forbindelse ved Kielerkanalen alene desværre ikke hjælpe med.

5
10. august 2020 kl. 18:24

Tyskernes begejstring for projektet kan ligge på et meget lille sted; de vil helst være det foruden. Som inkarneret nordslesviger deler jeg deres syn på projektet, der kun gavner nogle få københavnere og et par svensker. En fælles dansk-tysk trafikplan, der inkluderer en ny tunnel under Kielerkanalen øst for Rendsburg og en udbygning af A7 med en omkørsel af Hamburg enten i vest eller øst, vil være mere gavnlig for Danmark. Den jyske korridor er livsvigtig for den danske produktion. Det er pinligt, at et dansk statsselskab ikke tør lægge alle informationer på bordet med det samme.

4
10. august 2020 kl. 17:57

Tyskland "Den blev i øvrigt også udfordret i juni, da det stod klart, at den planlagte højhastighedsbane risikerer at blive så dyr, at den ikke kan betales fra offentlige kasser uden en politisk dispensation."

Ovenstående og Rev udfordringerne og at "DK bare begynder at bygge" - kan måske påvirke holdningen i Tyskland.

3
10. august 2020 kl. 11:29

Jeg antager at der ikke er fundet nye dyrearter, sunkne skatte eller lignende - så en reetablering af revene og evt. etablering af nye er vel rigelig kompensation. Ved Als er der etableret en del nye rev og disse er utroligt hurtigt blevet "levende".https://alsstenrev.dk/

2
10. august 2020 kl. 10:04

Jeg tænker det samme som Christian. At anlæg af tunnel kan blive til nye og måske endda større rev. Hvis pengene rækker kunne man udforme tunnelen så det blev et helt naturligt nyt rev.

1
10. august 2020 kl. 08:29

Vil anlægget af forbindelsen ikke i sig selv skabe nye stenrev? Det, mener jeg at have hørt, er sket ved både Storebælt og Øresund.