Kvote 2-ansøgere strømmer mod ingeniørfaget
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kvote 2-ansøgere strømmer mod ingeniørfaget

De senere års brandingkampagne af ingeniørfaget og virksomhedernes tilbagevendende bøn om at sende flere ingeniører har tilsyneladende gjort sin virkning. I hvert fald hvis man kigger på årets kvote 2-ansøgere.

I forhold til sidste år har 28 procent flere valgt et civilingeniørstudium, mens 14 procent flere har valgt en diplomingeniøruddannelse. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Tallet vækker glæde hos uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, fordi det er uddannelser med gode fremtidsudsigter:

»Vi har brug for ingeniører. Det er derfor positivt, at søgningen mod de tekniske uddannelser igen stiger. Det er arbejdskraft, som vores virksomheder har efterspurgt længe. Fra politisk side har vi samtidig opfordret til, at man søger ind på uddannelser, hvor der er gode fremtidsudsigter. Det budskab ser ud til at være forstået blandt de unge,« siger Søren Pind.

IDA-formand glæder sig over tallene

IDA-formand Thomas Damkjær Petersen peger på, at der allerede i dag er stor efterspørgsel fra erhvervslivet på ingeniører, og at en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the Future viser, at der i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabeligt uddannede herhjemme.

Han glæder sig derfor over tallene:

»Det er en klar tilkendegivelse af, at mange har en interesse i at læse til ingeniør, hvilket er fantastisk. Nu må vi så afvente, hvordan den endelig søgning med både kvote 1 og kvote 2 ender og ikke mindst, hvordan optaget på ingeniøruddannelsernes ser ud,« siger Thomas Damkjær Petersen i en pressemeddelelse fra IDA.

Kvote 2-ansøger: Ingeniørfaget giver gode jobmuligheder

Til september får Kalundborg sin første ingeniøruddannelse, når UCSJ optager studeredende til en ny diplomingeniøruddannelse i bioteknologi. 33 kvote 2-ansøgere har valgt at lægge billet ind på uddannelsen som førsteprioritet.

En af dem er 21-årige Mads Joachim Hansen:

»Jeg har søgt ind på biotek-studiet, fordi jeg ser gode fremtidsmuligheder i faget, og fordi jeg brænder for det. Desuden vil jeg gerne tage en uddannelse, hvor man kombinerer teori og praksis,« siger han i en pressemeddelelse fra teknologialliancen Engineer the Future.

Læs også: Stor søgning til ny ingeniøruddannelse i Kalundborg

Lysten til at kombinere det praktiske og det teoretiske deler Sara Trangbæk, som også er at finde blandt kvote 2-ansøgerne. Hun har tidligere læst matematik, men har nu søgt ind på Kvantitativ Biologi og Sygdomsbekæmpelse på DTU:

»Jeg fandt ud af, at matematik var for teoretisk til mig. Jeg vil meget gerne over på et studie, hvor man skal bruge hænderne mere, lave flere forsøg og arbejde mere praktisk. Det er motiverende at få lov at afprøve tingene i virkeligheden – og det gør man på ingeniørstudiet,« siger hun.

Hvor mange der begynder på ingeniøruddannelserne og de naturvidenskabelige studier til september, ligger først endelig fast, når der bliver lukket for kvote 1-ansøgningerne onsdag den 5. juli kl. 12.