Kvinderne stormer forbi mændene på karrierestigen

Kvinder med ønske om succes på jobbet kan glæde sig over resultatet af en ny britisk undersøgelse.

Det statsautoriserede Chartered Management Institute har undersøgt karriereforløbet blandt 42.000 ledere, og mens kvinderne er i undertal ved mødebordene rundt omkring i ledelserne, er de til gengæld hurtigere til at blive forfremmet end mændene. Det skriver Ukeavisenledelse.no.

Undersøgelsen viser, at kvinderne i gennemsnit opnår deres første forfremmelse som 37-årige, mens hankønsvæsnerne må vente, til de er fyldt 42.

Lader man blikket glide rundt om det gennemsnitlige ledelsesbord, er kvinderne i gennemsnit 44 år, mens mændene er oppe på 48 år.

Årsagen er ifølge The Chartered Management Institute, at kvinderne prioriterer deres karriere mere målrettet end mændene.

Udover at være mere sultne på succes end mændene, er kvinderne også hurtigere til at kvitte deres job, hvis noget nyt og bedre byder sig.

Når det kommer til at få lønforhøjelse, er mændene dog lidt mere på hjemmebane end kvinderne. De mandlige ledere i undersøgelsen fik en lønforhøjelse på 5,4 procent om året, mens kvinderne måtte nøjes med 5,2 procent.