Kvinder kommer uden forspil
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kvinder kommer uden forspil

Kvinder kommer uden forspil. Og gør de ikke, så skyldes det ikke det manglende forspil. Det fremgår af samtaler med 2.360 kvinder i forskellige aldre foretaget af forskere fra University of the West of Scotland og Univerzita Karlova i Prag.

Kvinderne blev bedt om at svare på en række spørgsmål omkring deres seksuelle erfaringer, herunder petting, samleje og sidst men ikke mindst orgasme. De blev også bedt om at anslå, hvor lang tid forspil og samleje normalt varer. På basis af disse oplysninger fandt forskerne blandt andet frem til, at et europæisk gennemsnitsforspil varer 15,4 minutter og at det efterfølgende såkaldte samleje i gennemsnit varer 16,2 minutter.

En anelse mere interessant er det imidlertid, at kvinders sandsynlighed for at opleve vaginal orgasme under samleje åbenbart ikke afhænger af de indledende kærtegn. Tværtimod viser resultaterne, at sandsynligheden for, at kvinden når klimaks er ligefrem proportionel med samlejets længde.

Gå lige til sagen

Dermed leverer den tjekkisk-britiske undersøgelse en bredside mod en af de mest fasttømrede forestillinger om kvinders seksualitet, nemlig at forspillet er den sikreste vej til kvindelig orgasme. Ifølge undersøgelsen kan man ligeså godt gå direkte til sagen.

Det er imidlertid ingen garanti for orgasme. Tidligere på året publicerede en af sexologerne bag undersøgelsen, Stuart Brody, en artikel, der viser, at man på en kvindes gang kan afgøre om hun er i stand til at opleve vaginal orgasme. Kvinder, der er det, tager antageligt længere skridt og bevæger bækkenet mere. Den skotske forsker mener, at muskelspændinger omkring bækkenet måske både kan blokere for en afslappet vuggende gang og for vaginale orgasmer.

Italiensk forskning peger derimod på, at evnen til at opleve denne type orgasme afhænger af, hvor tykt vævet mellem skede og urinrør er og altså ikke af spændinger, fortrængninger eller forspil.

Som 'overingeniør Petersen' andetsteds er inde på, kan man undre sig (lidt) over, hvad denne artikel egentligt 'laver' i et debatforum for ingeniører!?

(Men det fremgår da iøvrigt af henvisningerne under artiklen, at sex åbenbart ER et væsentligt emne her i spalterne (no pun intended!))

  • 0
  • 0

Som 'overingeniør Petersen' andetsteds er inde på, kan man undre sig (lidt) over, hvad denne artikel egentligt 'laver' i et debatforum for ingeniører!?

Det drejer sig om en interessant konstruktion som måske er forsknings næssigt forsømt.

  • 0
  • 0

Det er sgu da seriøst meget relevant - det betyder jo at kvinder uden frygt for manglende tilfredstillelse kan gifte sig med ingeniører !!!

M

PS. Selv ingeniører opdager på et tidspunkt at sex ikke er så tosset endda ;)

  • 0
  • 0