Kvinder i plastindustrien har svært ved at få børn
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kvinder i plastindustrien har svært ved at få børn

Ønsket om at få børn og et job i plastindustrien går dårligt i spænd - i hvert fald, hvis du er kvinde.

Ifølge en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er de omkring 3.000 kvinder, der er beskæftigede i plastindustrien 20 procent oftere til behandling for barnløshed end andre kvinder, skriver DR Nyheder.

Undersøgelsen leverer ikke noget bud på, hvorfor det forholder sig sådan, men kemikalier i industrien er et oplagt bud, mener seniorforsker Karin Sørig Hougaard fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

»Det er en branche, hvor kvinder er udsat for flere kemiske faktorer, som kan påvirke fertiliteten. Det kan være hormonlignende stoffer, og det kan være organiske opløsningsmidler,« siger hun til DR Nyheder.

Arbejdsmiljøkonsulent Palle Larsen ved fagforeningen 3F, der organiserer en stor del af kvinderne i plastindustrien, mener, at der er al mulig grund til at udvise skærpet forsigtighed over for stoffer og kemikalier, der kan have en hormonforstyrrende effekt.

Direktør Peter Skov fra brancheforeningen for plastindustri har endnu ikke læst hele undersøgelsen, men han er overrasket over resultatet.

»Vi vil med det samme indkalde det arbejdsmiljøudvalg, som vi har sammen med 3F, og drøfte rapporten med henblik på at finde ud af, hvordan vi skal handle på baggrund af rapporten,« siger han til DR Nyheder.

Dokumentation

dr.dk: Sværere for plastarbejdere at få børn

Det næste yderst spændende bliver om, der er forskelle kvinderne i mellem, i forhold til hvilke plasttyper de arbejder med.

Så kunne man nemmere skride ind, og der ville være gode hint i forhold til "slutbrugerne" af plasttyperne.

mvh.

  • 0
  • 0

"3.000 kvinder, der er beskæftigede i plastindustrien går 20 procent oftere til behandling for barnløshed end andre kvinder, skriver DR Nyheder."

Barnløshed kan vel også skyldes, at de ikke har nogen kæreste (sæddonor) fordi kvinder i plastindustrien, som alle jo ved, er tude grimme :-)
Man tør så dårligt gætte på hvad "behandlingen" går ud på :-)

Mvh.

Thomas

  • 0
  • 1

Det var ikke særlig morsomt. (N)

Selvom tal ikke umiddelbart siger noget om noget, hvilket vel var din pointe?

Er det 20 % af kvinderne i erhvervet- eller er det 1/5 flere kvinder end i andre sammenlignelige erhverv?

Mvh
Tine

  • 0
  • 0