Kvindelige chefer: Vi elsker vores kvindenetværk

Kvindelige ingeniørledere mener, at de har fundet lykken, når de melder sig ind i et kvindenetværk. De mener nemlig, at det er den faglige dygtighed, der vil bringe dem til tops og ikke deres netværk.

Mandlige ingeniørledere derimod lægger stor vægt på deres netværk og er derfor en del af netværk, der kan hjælpe deres karriere.

Sådan lyder en konklusion i en rapport fra IDA, der baserer sig på en rundspørge til Ingeniørforeningens nyetablerede lederpanel. Rundspørgen afslører, at der er markante forskelle, når det gælder mænd og kvinders opfattelse af, hvordan de bliver mere attraktive som ledere, skriver Erhvervsbladet.

61 procent af de kvindelige ingeniørledere mener, at de bliver mere attraktive som ledere ved mere efter- og videreuddannelse samt mere faglig erfaring. Det samme mener kun 41 procent af de mandlige ingeniørledere. Til gengæld svarede 55 procent af mændene, at de satser på at udvikle større menneskelig indsigt og bedre netværk, mens det kun gælder for 35 procent af kvinderne.

»Mænd er utroligt gode til at netværke. En del af forklaring er, at der er mange af dem i ingeniørfaget. Det er nemt for dem at stille sig op og tale om fodbold, mens kvinder ofte står alene og har svært ved at trænge igennem,« siger Helle Petersen, formand for IDA's kvindeudvalg, til Erhvervsbladet.