Fattigmands-kvantebitten bliver konkurrent til storebror
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fattigmands-kvantebitten bliver konkurrent til storebror

PLUS.

En lang række problemer kan løses effektivt med en ny type bit, der er en mellemting mellem en almindelig bit og en kvantebit.

I kvantemekanikken betegner spin en form for indre impulsmoment for en partikel. Dette spin kan enten være ‘op’ eller ‘ned’ og derved betegne 0 eller 1 i en computer. Sædvanlige bit er enten 0 eller 1, qubit eller kvantebit er i en superposition af 0 og 1, mens p-bit fluktuerer mellem 0 og 1. Illustration:

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Nanna Skytte/Ingeniøren Ved du, hvad en p-bit er? Spørgsmålet stillede jeg i sidste uge til den mest data­logisk kyndige af mine kolleger på vores it-medie Version 2. Næh, det vidste Tania Andersen ikke. Og indtil jeg selv var faldet over en ny artikel i Nature nogle dage før, anede jeg det heller ikke selv, måtte jeg indrømme. I den beskrev en japansk-amerikansk forskergruppe, hvor...