Kunstig intelligens skriver forskningsartikler

Et program til at håndtere forskningsresultater kan nu på få sekunder producere et udkast til en videnskabelig artikel netop på baggrund af dine resultater. Som udgangspunkt er programmet gratis at anvende og hele projektet er skudt i gang på finansieringsportalen Kickstarter tilbage i 2015. Ud over, at programmet er gratis at anvende, er det også muligt at udvikle egne programmer og tilføre dem til sciNote, som systemet hedder.

SciNote lover brugerne, at de kan få skrevet introduktionen til den videnskabelige artikel, hente beskrivelser fra forsøg og forsøgenes resultater og endelig få en referenceliste til forskningsprojektet. Illustration: SciNote

På baggrund af et par få stikord om forskningsprojektet, en række tilgængelige forskningsartikler, der er relevante for projektet, og hvilke forskningsresultater du ønsker at anvende til artiklen, trawler sciNote Manuscript Writer gennem de åbne forskningsdatabaser for at finde artikler med det samme emne.

De vil efterfølgende sammen med de forsøgsresultater, der i forvejen er gemt i sciNote, danne udgangspunkt for et udkast til den nye artikel.

Læs også: 120 videnskabelige artikler trukket tilbage: De var skrevet af computer

SciNote lover også, at programmet selv kan skrive introduktionen til artiklen, uden at forskerne behøver tænke over, hvilke spørgsmål forskningsprojektet ønsker at finde svar, eller hvad artiklen handler om.

Selskabet understreger dog, at programmet ikke skaber den færdige artikel, men kun producerer et udkast, som efterfølgende skal redigeres og rettes til, men lover alligevel at programmet vil spare forskerne mange kedelige timer med kedeligt skrivearbejde. Programmet er desuden i stand til at se, om indholdet er identisk med tidligere publicerede artikler, så forskerne ikke risikerer at blive beskyldt for plagiat.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg følger denne side: http://aiweirdness.com/post/167736100922/a...

Og godtnok er det kun relativt små og korte forløb, men i bedste fald minder resultaterne om, da jeg forsøgte at Google Translate nogle franske madopskrifter til dansk, den engenske var heller ikke bedre: Mål skiftede fra linie til linie, forklaringer endte i rent nonsens på både dansk og engelsk (mit fransk er meget rustent!). Det lykkedes trods alt til sidst, men det krævede min analoge hjerne til at "oversætte".

I mit link er der link til opskrifter opfundet af AI... Og det er meget morsomt, men nok ikke spiseligt. Det ligner faktisk en Google Translate. Og med madopskrifter er det meget vigtigt at mål, vægt og modus opreandi (fremgangsmåden) er præcis.

Her kan jeg levende forestille mig: "Snit rottehjerne, spray genopløsning i 20 gravide rotter. Hanrotter, udelukkes af stald, mens gede får bukkestøv langsomt. Vælt hund ristet frø, men vise gedde æg. Handsker løg kittel og stinkskab bader rotte snit øje."

Nu har jeg så kun læst de mere fornøjelige AI resultater, så min eksakte viden er nok for lille. Men jeg tror, man skal være meget, meget forsigtig med det i lang tid endnu. Bare se på "Watson", der er utilsigtet biased mod armerikanske lægers kræftbehandling, fremfor patientens aktuelle behandlingshistorik.

Til gengæld kunne jeg måske godt tænke mig en Trump-tweet generator- eller hvad AI vil kunne få ud af det.

Mvh Tine- der til næste kostumefest vil være "Invisible pink unicorn" ;-)

  • 0
  • 0

Når nu nogen måske sætter kunstig intelligens til at skrive forskningsartikler, så er modtrækket at det også er kunstig intelligens der sættes til atl læse forskningen, og hvad så.

Hvis forskerne ikke selv synes deres forskning er så vigtig, at de selv vil bruge tid på at skrive til offentliggørelse, hvorfor skal andre forskere så spilde deres tid på at læse det. Der med bliver det hele ligegyldigt,men det kan da holde noget kunstig intelligens bekæftiget med ligegyldigheder.

  • 2
  • 0

I dag hviler vores videnskab på ca. tre personer: Newton, Einstein og Dirac, som lavede fundamentet for vort nuværende status.

Men selvfølgelig skulle der en masse "rugbrødsmotorer" til for at omsætte deres ideer til praksis.

Problemet i dag er efter min mening, at "Rugbrødsmotorerne" kører i ring uden retning.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten