Kunstig intelligens forudsiger, hvordan scener udspiller sig

13. december 2016 kl. 11:39
En kombination af to neurale netværk gør det muligt for AI-system at skabe korte videoklip, som mennesker tror, er virkelige.
Artiklen er ældre end 30 dage

Mennesker intuitive evne til at forudsige fremtiden er ikke kun forbeholdt os af kød og blod. Et nyt AI-system med to neurale netværk kan gøre os kunsten efter.

Det har forskere ved afdelingen for kunstig intelligens på Massachusetts Institute of Technology (MIT) vist i et forsøg, hvor de har trænet systemet i at se omkring to millioner videoklip på nettet.

MIT-forskerne har skrevet en algoritme, der kan skabe videoer af, hvad den forventer vil ske i fremtiden. Og her taler vi ikke lange film, men simple klip af bølger på stranden, folk der går på gaden eller lignende. Videoerne er kun 1,5 sekunder lange og har en opløsning på 64 gange 64 pixels, skriver Scientific American.

Algoritmen spiller sammen med et andet system, der fungerer som et slags faktatjek. Det system prøver hele tiden at afgøre, om videoerne er ægte eller computerskabte, og hvis de bliver vurderet til at være ægte, så bliver de brugt til at vise for en gruppe forsøgspersoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dette tilfælde er videoerne vist for brugere af en crowdsourcing-platform hos Amazon, og i 20 procent af tilfældene forvekslede brugerne ægte videoer med computerskabte.

AI-systemers evne til at forudsige fremtiden er afgørende for flere nye teknologier som f.eks. selvkørende biler. Her er det for eksempel en fordel, hvis bilen kan forudsige, at der er fare for et harmonikasammenstød, når biler langt fremme på motorvejen begynder at bremse.

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger