Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Kun seks naturvidenskabeligt uddannede i Folketinget

Illustration: Christoffer Regild

Folketingsvalget er nu overstået og de personlige stemmer er talt op. Dermed står det endegyldigt klart, hvem der kommer til at repræsentere Folketingets 10 partier indtil næste valg.

Læs også: Foretrækker du en naturvidenskabelig folketingskandidat? Her er det begrænsede udvalg

Dermed er det også tid til at genbesøge den liste over kandidater med naturvidenskabelig eller ingeniørfaglig baggrund, som Ingeniøren lavede kort før valget. Resultatet er dog ikke faldet ud til fordel for de 35 kandidater, der var på listen. Kun seks af dem er valgt ind:

Socialdemokratiet
* Kaare Dybvad, cand.scient. i geografi og geoinformatik, Sjællands Storkreds – 6118 stemmer
* Mette Gjerskov, cand.agro, Sjællands Storkreds – 5211 stemmer
Radikale Venstre
*Stinus Lindgreen, ph.d. i bioinformatik og forsker, Københavns Omegns Storkreds – 1746 stemmer
Nye Borgerlige
*Peter Seier Christensen, kemiingeniør, Sjællands Storkreds – 1850 stemmer
Dansk Folkeparti
*Jens Henrik Thulesen Dahl, civilingeniør, Fyns Storkreds – 2913 stemmer
Enhedslisten
*Jette Gottlieb, cand.scient i geografi, Københavns Storkreds – 1318 stemmer

Det betyder, at en række politikere med naturvidenskabelig baggrund har måttet sige farvel til Folketinget. Det gælder blandt andet geologen Carsten Bach fra Liberal Alliance, der var partiets spidskandidat på Fyn. En anden der heller ikke opnåede genvalg var Alternativets energi- og klimaordfører, ingeniøren Christian Poll. Til gengæld blev Socialdemokratiets Kaare Dybvad og Mette Gjerskov siddende.

Stinus Lindgreen er et nyt navn ved dette valg. Han stillede op for Radikale Venstre og brugte det aktivt i kampagnen at få en forsker i Folketinget. Han har en ph.d i bioinformatik og har arbejdet som forsker i mange år både på universiteter og i det private erhvervsliv.

Også Peter Seier Christensen, bror til Lars Seier Christensen og medstifter af Nye Borgerlige, opnåede valg for første gang. Han er uddannet ingeniør og bliver partiets energi- og klimaordfører.

Samtidig betød valget også en tilbagevenden for 70-årige Jette Gottlieb, der senest repræsenterede Enhedslisten i perioden 1994-2001. Jette Gottlieb er oprindelig uddannet cand.scient i geografi, men har senest arbejdet som a-kassevejleder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

@Christian,

Jeg forstår ikke din bemærkning, ud over at det er den sædvanlige DJØF-bashing :(

Jurister, økonomer, arkitekter, ingeniører, læger ... osv. arbejder overalt i samfundet. Både i det private og i det offentlige. Men bare fordi man er medlem af én bestemt fagforening skal man udskammes af dig.

Du kunne jo have fokuseret på, hvor mange af de nye folketingsmedlemmer, der havde egentlig erhvervserfaring - offentligt såvel som privat. Dét er mere interessant, end hvilken fagforening, de er medlem af.

PS: Jeg er selv civilingeniør (DTU) og civiløkonom (CBS) og er medlem af DJØF, fordi de som fagforening passede mig lidt bedre end IDA, af flere forskellige grunde.

  • 6
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten