Kun hver tiende får støtte til at skrotte oliefyret
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kun hver tiende får støtte til at skrotte oliefyret

Puljen på 400 millioner kroner til skrotning af oliefyr bliver uddelt efter først til mølle-princippet, så det gælder om at være hurtig, når der bliver åbnet op for ansøgningerne til næste år.

Kontorchef Mette Odgaard Mylin fra Energistyrelsen mener alligevel, at de mest ineffektive oliefyr vil blive udskiftet.

»Vi regner med, at markedskræfterne vil gøre, at borgerne med de ældste oliefyr vil være mest interesserede i at få udskiftet dem, fordi de er mest ineffektive og dermed dyrest i drift,« siger hun til Ing.dk.

Det er dog kun omkring en tiendedel af oliefyrene i Danmark, der vil blive udskiftet ved hjælp af ordningen.

»Vi kender ikke kedelbestanden i Danmark, men vi skyder på, at der er omkring 300.000. Med denne pulje på 400 millioner kroner kan vi udskifte omkring 30.000 af dem, hvilket vil give en CO2-reduktion på 0,2 millioner ton i 2010-2012,« siger Mette Odgaard Mylin.

Støtten fra puljen vil blive uddelt som faste beløb, alt efter om man skifter til fjernvarme, varmepumpe, jordvarme eller solvarme, og om det kombineres med et nyt fyr på olie, gas eller træpiller.

Det skal forenkle det administrative arbejde og sørge for, at markedet ikke skruer priserne kunstigt i vejret. De præcise beløb arbejder Energistyrelsen på at fastlægge, men tilskuddet til varmepumper og solfangere bliver i størrelsesordenen 15 til 25 procent.

Vil undgå bøvl med enkelthed

Styrelsen arbejder desuden på at finde ud af, hvordan det hele skal foregå administrativt.

»Vi vil lave et ansøgningssystem på nettet, der bliver så enkel som muligt og så nemt at administrere som muligt. Vi er meget opmærksomme på, at det skal være enkelt, og at vi har lært af dårligdommene fra renoveringspuljen,« siger hun.

Energistyrelsen forventer at have ansøgningssystemet oppe at køre i april, så ansøgerne kan nå at få tilsagn og udskifte oliefyret inden næste fyringssæson.

  • Hvorfor er det kun olefyret der skal skrottes ?
    Hvad om det også gjaldt brændefyr og-ovne.

Danskerne er slet ikke opdraget til at bruge disse iøvrigt udemærket varmekilder.

Problemmet er; Dansken vil gerne spare - miljøet og naboen kommer så i anden række.
Det er kendt at fastbrændesel i form af brænde og brikketter er skide billigt og så hygger det.

Men i sin spare iver fyldes brændkammeret helt op - gerne med lidt mere, samt lidt forbudt træ og glitterrekllameblad - og så sættes der fyr på.
Når det så flammer godt - lukkes luften ude og man lader bålet "Ulme" dejligt og længe - det er både hyggeligt og man spare.

  • Så kommer naboer og andet forbi - HOSTHOST og en hel del hak. Man kan ikke se en hånd for sig.

Sådan engang røg er ikke for sarte lunger og det ender med KOL efter en årrække. Her på vejen "Røger" man 10 smøger i et åndedrag....


Jo men er den slags ikke bare totalt "miljøvenligt" vil fyrmesteren indvende.

-NEJ ! jeg er en del af naturen og jeg tager skade af den slags uautoriseret omgang med ikke-afbrændt røggasser.

Så det havde klædt regeringen og DF, at sætte en effektiv stopper for den slags omgang med privat bålsted.
Udfasning af bålsteder ville være en kærkommen håndsrækning for mindre ossende varmekilder - og ikke mindst reducere den lokalproduceret luftforurening - til glæde for livet, der hvor det leves.

/Lasse

  • 0
  • 0