KU får 1,3 milliarder til ny Panum-bygning

Forskerne får 17 etager at boltre sig på, når det 42.700 kvadratmeter store Panum-tårn om få år står klar til brug, og det vil ifølge Københavns Universitet give mulighed for frontlinjeforskning.

Prisen på tårnet, som løber op i 1.323 millioner kroner, betales af staten og A.P. Møller-fonden.

Planen er, at nybyggeriet skal huse vigtige sundhedsvidenskabelige områder som for eksempel global sundhed, farmakologi, sund aldring, metabolisme og hjerte- og hjernesygdomme. Målet er at forlænge danskernes levealder og forbedre deres livskvalitet.

Man forventer, at de nye bygninger vil kunne give bedre betingelser for forskningen i form af mere plads, bedre og nyere udstyr og en bedre tilpasning til opbygningen af fakultetet

Grønne tage

Et af de mest bemærkelsesværdige elementer af projektet er, at der vil være grønne tage på alle bygninger til nedsivning af regnvand, som skal benyttes til kunstvanding af beplantning.

Ud af den samlede sum kommer 555 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der også støtter med yderligere 100 millioner kroner til inventar.

Bag projektet om Panum-tårnet står et konsortium bestående af Rambøll, arkitektfirmaet C.F. Møller, SLA, Aggebo & Henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson og Innovation Lab. Læs mere om projektet på Københavns Universitets hjemmeside.

Dokumentation

Projektet på KU's hjemmeside
Aktstykke fra Folketingets Finansudvalg

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvis trafik er det første københavnerne tænker på må projektet straks flyttes til mere visionære omgivelser. Vorherre bevars...

 • 0
 • 0

Hvis trafik er det første københavnerne tænker på må projektet straks flyttes til mere visionære omgivelser.

Vorherre bevars...

Hvis københavnerne første tanke var at tænke, dette er et projekt som vi vil have lykkedes og vi skal derfor sikre bedre trafikafvikling og må investere det nødvendige i bedre veje.parkering og offentlig transaport til at matche det, så ville København vise sig som en visionær by som ser den slags som udfordringer der skal klares.

 • 0
 • 0

Du har ret, de trafikale problemer i København løses ikke med betalingsringe og p-afgifter. Løsningen er at flytte offentlige arbejdspladser til vækstcentre andre steder i landet. En positiv sideeffekt vil være at Gentoftes Borgmester så kan få lov til at modtage egnsudviklingsstøtte, i stedet for at få hjerteslag over at skulle dele A.P. Møller Millionerne med resten af samfundet.

 • 0
 • 0

Du har ret, de trafikale problemer i København løses ikke med betalingsringe og p-afgifter. Løsningen er at flytte offentlige arbejdspladser til vækstcentre andre steder i landet. En positiv sideeffekt vil være at Gentoftes Borgmester så kan få lov til at modtage egnsudviklingsstøtte, i stedet for at få hjerteslag over at skulle dele A.P. Møller Millionerne med resten af samfundet.

Så du mener altså at Panum instituttet skal deles i to dele, hvor den gamle del bliver liggende på nuværende adresse, og udbygningen lægges i fx. Herning?

Man kunne forestille sig at huset kommer til at stå ovenpå en underjordisk parkeringskælder. Busforbindelserne er ganske gode til det kvarter, desuden bliver der Metro-station ved Vibenhus rundel et ejendomsmægler-stenkast derfra i 2018, eller hvornår den metro-ring bliver færdig.

 • 0
 • 0

"Et af de mest bemærkelsesværdige elementer af projektet er, at der vil være grønne tage på alle bygninger til nedsivning af regnvand, som skal benyttes til kunstvanding af beplantning."

Det håber jeg godt nok ikke. Nu har jeg ingen kompetencer inden for det medicinske område, men jeg håber sandelig at en bygning til den pris og i den kaliber, som skal være et fyrtårn på området, har mere bemærkelsesværdige elementer end et grønt tag som efterhånden mere er normen end undtagelsen på den type byggeri.

 • 0
 • 0

Lige præcis. Der var jo ikke visioner om at den kommende metro cityring skulle omkring hverken Riget eller Panum. Så disse store institutioner med tusindvis af medarbejdere og studerende og patienter og pårørende og.... må fortsat affinde sig med dieslbusbetjening af området.

 • 0
 • 0

Bygningen ligner en vinprop klistret på, med grønmalet top. /Ironi=on Bygningen passer fint med kirken i forgrunden /Ironi=off Kunne det i det mindste ikke være lidt pænere og mere funktionelt?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten