KU, dronning Margrethe og Stein Bagger får ny udlejer

KU, dronning Margrethe og Stein Bagger får fra i dag en ny udlejer. Regeringen har nemlig besluttet at slå Slots- og Ejendomsstyrelsen og Universitets- og Bygningsstyrelsen sammen i én organisation kaldet Bygningsstyrelsen, så ejerskabet til statens ejendomme nu er samlet der og i Forsvarets Bygnings- og Etablissementtjeneste.

»Vi vil gerne skabe en ny muskel i dansk bygningspolitik, for vi er meget optagede af at få mest muligt ud af den offentlige bygningsmasse,« fortæller Martin Lidegaard (R), der er minister for klima, energi og bygninger.

Den nye styrelse får en stor del af ansvaret for at nå målsætningen om, at statens institutioner skal skære ti procent af energiforbruget fra 2006 til og med 2011. Og derefter kan der komme endnu hårdere krav, siger Martin Lidegaard.

»Næste år skal vi evaluere, hvor langt vi er kommet i forhold til målsætningen, og så skal vi sætte os sammen og udvikle en ny strategi og nye mål.«

Samlet kommer den nye styrelse til at eje 1.548 bygninger på i alt fire mio. m2 og omsætte for knap fire mia. kr. om året. Størrelsen er ifølge Martin Lidegaard afgørende.

»Vi kan påvirke markedet til at udvikle nye løsninger til at energieffektivisere vores bygninger. Det vil både fremtidssikre statens egne bygninger og borgernes og erhvervslivets bygninger, hvis vi kan mindske energiforbruget.«

Bygningsstyrelsen får også ansvar for at påvirke den generelle bygningspolitik.

»Bygningsstyrelsen får også folk med, som tidligere sad i Erhvervs- og Byggestyrelsen og Energistyrelsen, så vi samler de stærkeste kræfter. Selv om vi har strammet i bygningsreglementet flere gange, har det ikke haft den effekt, som vi havde håbet på. Men som bygningsejere har vi nogle konkrete erfaringer med dybe renoveringer, Esco-samarbejder og forskellige teknologier, som vi kan bruge til at lave en gennemgribende ny strategi for de danske bygninger.«

Den nye styrelse vil først være fuldt operationel næste år, men allerede i denne måned vil styrelsen komme med sit første udspil. Her i november vil Martin Lidegaard nemlig komme med et udspil til en ny energipolitisk aftale. Hvad den kommer til at indeholde, vil han ikke løfte sløret for endnu.

Rettet: I den oprindelige overskrift stod DTU i stedet for KU. Det var forkert. l forbindelse med overgangen til selveje pr. l. januar 2002 overtog DTU grunde og bygninger fra staten.

Press Em Ed Del Else - Bygningsstyrelsen Er Nu en Realitet
[scribd:71279039]

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der er uden tvivl nogle lavthængende frugter at plukke, hvis man går praktisk til værks og undgår forkromede projekter. Jeg så forleden nogle lejligheder til salg med mærke F. Hvordan kan en lejlighed have så meget varmeforbrug. Det er jo kun to af de 6 sider som egentlig taber varme. Til sammenligning så det ud til kun at være gamle bondehuse eller huse med el-opvarmning der fik så elendige mærker. F svarer til under 240kWh/m2 +6500kWh årligt. De fleste boliger ser ud til at ligge omkring D, svarende til 150kWh/m2 +4200kWh årligt.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten