Kritik af Søren Gades Tårnfalke-viden

14. juni 2005 kl. 00:00
Sagem, den franske producent af spionflyet Tårnfalken er utilfreds med, at forsvarsministeren har hævdet, at canadiske fly bygger på gammeldags teknik. Det passer ikke, siger producenten.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forsvarsminister Søren Gade (V) er igen kommet på glatis i forbindelse med den varslede skrotning af spionflyprojektet Tårnfalken, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I sidste uge udtalte han til Radioavisen, at det canadiske forsvars version af samme ubemandede fly bygger på gammeldags teknik, og at de positive canadiske erfaringer derfor er usammenlignelige med de danske.

Ifølge Gade har canadierne et analogt system, mens Danmark har et nyere digitalt system. Men den oplysning afviser den franske producent Sagem, der har leveret flyene til begge lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Begge systemer - både det danske og det canadiske - er digitale, hvilket sikrer høj ydeevne. Og det canadiske system, som er tre år yngre end det danske, bygger naturligvis også på den nyeste og mest avancerede teknik af de to«, siger divisionsdirektør ved Sagem Defénce Sécurité, Jean-Francois til Jyllands-Posten.

Divisionsdirektøren kritiserer den danske forsvarsminister for sin manglende viden og mener, at det ville klæde ham at sætte sig ind i sagen, før han udtaler sig.

Spionflyprojektet Tårnfalken har foreløbig kostet Forsvaret og skatteyderne 422 mio. kroner.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger