

Så landede der langt om længe en politisk aftale om de næste års mange investeringer i infrastruktur. Den forrige regering havde en aftale på plads, men den nuværende rev aftalen i stykker, da den tiltrådte, og nu to år efter at regeringen trådte til, er der nu indgået en ny aftale.
Men man er færdig med at kalde det en grøn mobilitetsplan. Nu er det kort og godt en infrastrukturplan.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Og så er det så, at jeg gentager det, som jeg er blevet rakket ned for igen og igen:
Ingen gider at ofte penge på CO2-reduktion, medmindre de andre giver to bajere hver gang de selv giver en.
Det handler i det væsentligste om feel good. Pant på vandflasker og 4 kr posen, og meget lidt af det der gør ondt, og koster komfort.
Hvis man vil være CO2-venlig, er vejen frem at gøre folk fattigere. Tving hver anden person ud af arbejdsmarkedet, så bilerne forsvinder, enfamiliesboliger forsvinder, ferierne bliver i køkkenhaven, og al import af forbrugsgoder stopper.
Sjovt nok formåede kommunismen i Øst at smadre både økonomi og økologi i et hug.
I denne omgang kan vi så se, om Danmark kan både blæse og have mel i munden.
@Michael Fos, Dokumenter gerne dine påstande vedr biomasse.
Den passer vist bedre på områder til sojaproduktion til svinefoder og her brændes skoven bare af på marken
Kun absurd signalpolitik, forgæves forsøgt at male grøn.
Vores VE eventyr har resulteret i et el-energisystem på 16 GW kapacitet, for at kunne leverer 6-7 GW. Vi har erstattet vores kulforbrug med biomasse, som har højere udslip af CO2 og partikler. Biomasse som betyder at vi skærer skov ned og brænder, for at erstatte det med plantager og landbrug, med 1/1000 del af den tidligere biodversitet.
Vores privat transport vokser og vokser og bilerne bliver flere og størrer, og offentlig transport skrumper. Nu er vores pandemirestriktioner på vej væk, og energiforbruget elsploderer atter, og i tranportsektoren betyder det kun mere olie. Meget mere olie.
Flere biler, fly, skibe, krydstogter og ferieture.
Det er meget logisk at 1/3 af befolkningen ikke tror på Global opvarmning og problemet med CO2 forurening. Vores regeringer siger det er et reelt problem, og gør så konsekvent det modsatte.
Aftalen kan vel ikke komme som en overaskelse for nogen. Alle folketingets partier som vi hører noget fra i denne tid diskuterer mere land versus by, og et Danmark i ballance, end et Danmark som lever op til sin 70% målsætning. Senest så vi dette med den kommende uddanelsesreform, og nu senest med infrastrukturplanen. At sætte benzin prisen op vil være direkte mod tankerne i et Danmark i ballance. Desuden har Mette Frederiksen offenlig sagt at hun er socialdemokrat før hun er grøn.
Vi må nu håbe at Dan Jørgsens carbon-capture ikke bare en våd drøm og tapen på enden af hockey staven. For carbon-capture er det sidste som ikke generer danskerne (løs Socialdemoktraterne) med grønne tiltag.