Kristian von Bengtson skal sende mennesker til Mars
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kristian von Bengtson skal sende mennesker til Mars

Kristian von Bengtson, der for nylig forlod raketprojektet Copenhagen Suborbitals efter uenigheder med den anden medstifter, Peter Madsen, slutter sig nu til det hollandske Mars One-projekt.

»Jeg har fundet et perfekt projekt, som jeg nu kaster mig over, og jeg glæder mig meget til at komme i gang,« siger Kristian von Bengtson.

Mars One-projektet er en non profit-organisation, der ønsker at etablere en koloni på Mars fra 2024. Kristian von Bengtsons rolle bliver som ‘Outpost and Capsule Project Manager’, oplyser han, men ellers kan han endnu ikke gå i detaljer med sine konkrete opgaver, fordi de endnu ikke er helt på plads.

»Jeg kan ikke sige så meget andet end, at det nok skal blive interessant for Danmark,« lyder det kryptiske svar fra von Bengtson.

Læs også: Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

Kort efter bruddet med Peter Madsen i februar tog han kontakt til stifteren af Mars One, Bas Lansdorp, som han har arbejdet med hos ESA. Kontakten til Mars One har med andre ord ikke noget direkte med bruddet at gøre, understreger han.

»Det har været en naturlig proces, da Bas og jeg kender hinanden fra år tilbage. Jeg har arbejdet med bemandet rumfart før og under CS-tiden, og det vil jeg også gøre nu i Mars One-projektet,« siger Kristian von Bengtson.

Nu er målet ikke bare at få et menneske i rummet - men helt til Mars. Kristian von Bengtson, der for nylig forlod Copenhagen Suborbitals, skal nu arbejde for projektet Mars One. Illustration: Copenhagen Suborbitals

Kritikere vil måske kalde Mars One for om muligt endnu mere urealistisk og useriøst end Copenhagen Suborbitals, blandt andet fordi projektet bliver tv-transmitteret. Men Kristian von Bengtson siger, at han godt kan lide idéen.

»Når det kommer til stykket, skal man finde de rette mennesker, og der tror jeg ikke, der vil være så stor forskel fra et nationalt program. Som med CS handler Mars One om, at alle mennesker har muligheden for at udforske rummet,« siger han.

Det er første gang siden bruddet med makkeren fra Copenhagen Suborbitals, at Kristian von Bengtson giver lyd fra sig. Men han fastholder tavsheden om sin version af bruddet med Peter Madsen. Det sker af hensyn til det videre arbejde med CS, fordi det blot vil mudre billedet endnu mere, lyder forklaringen.

»Det har været fedt at være med til at søsætte CS og skabe en større interesse for rumforskning i Danmark. Det er jeg stolt over at have medvirket til. Med Mars One-projektet kan jeg føre det videre og involvere Danmark i noget, der bliver endnu større,« siger han.

Kristian von Bengtson oplyser, at han og Mars One-projektet i den nærmeste fremtid vil melde nærmere ud om de konkrete planer for hans rolle i projektet.

det vil påvirke det danske projekt kraftigt
altid lad det private ligge uden for arbejdspladsen

  • 0
  • 22

Der er meget stor sandsynlighed for at det ikke kommer til at ske, men jeg finder selv en stor glæde i at udtænke ideen, også selv om den måske aldrig bliver ført ud i livet. Hvis jeg kunne leve af mine drømme og (ikke mindst) ekspertise, så vil jeg også gør det. Hvis der aldrig er nogen der forfølger deres drømme, så vil menneskeheden komme til stilstand! Ligesom indenfor forskning, hvor mennesker kan detikere deres liv til en bestemt retning, der måske aldrig får nogen betydning for menneskedheden. Vi ved det aldrig før det er gjort!

Jeg er selvfølgelig også ked af at Kristian Von Bengtsen ikke længere arbejder på CS, men når det er sagt så synes jeg egentlig at bruddet er klaret meget godt. Specielt når man tænker på hvor grimt det kunne have været, når anden part har erkendt skyld.

Ad Astra :)

  • 25
  • 1

Hej Kristian

Sjovt at læse at du er med i dette som jeg har støtter med lidt småskillinger hver måned.

Ses på Mars :-)

Lars

  • 14
  • 1