Kristian von Bengtson skal sende mennesker til Mars

Kristian von Bengtson, der for nylig forlod raketprojektet Copenhagen Suborbitals efter uenigheder med den anden medstifter, Peter Madsen, slutter sig nu til det hollandske Mars One-projekt.

»Jeg har fundet et perfekt projekt, som jeg nu kaster mig over, og jeg glæder mig meget til at komme i gang,« siger Kristian von Bengtson.

Mars One-projektet er en non profit-organisation, der ønsker at etablere en koloni på Mars fra 2024. Kristian von Bengtsons rolle bliver som ‘Outpost and Capsule Project Manager’, oplyser han, men ellers kan han endnu ikke gå i detaljer med sine konkrete opgaver, fordi de endnu ikke er helt på plads.

»Jeg kan ikke sige så meget andet end, at det nok skal blive interessant for Danmark,« lyder det kryptiske svar fra von Bengtson.

Læs også: Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

Kort efter bruddet med Peter Madsen i februar tog han kontakt til stifteren af Mars One, Bas Lansdorp, som han har arbejdet med hos ESA. Kontakten til Mars One har med andre ord ikke noget direkte med bruddet at gøre, understreger han.

»Det har været en naturlig proces, da Bas og jeg kender hinanden fra år tilbage. Jeg har arbejdet med bemandet rumfart før og under CS-tiden, og det vil jeg også gøre nu i Mars One-projektet,« siger Kristian von Bengtson.

Nu er målet ikke bare at få et menneske i rummet - men helt til Mars. Kristian von Bengtson, der for nylig forlod Copenhagen Suborbitals, skal nu arbejde for projektet Mars One. Illustration: Copenhagen Suborbitals

Kritikere vil måske kalde Mars One for om muligt endnu mere urealistisk og useriøst end Copenhagen Suborbitals, blandt andet fordi projektet bliver tv-transmitteret. Men Kristian von Bengtson siger, at han godt kan lide idéen.

»Når det kommer til stykket, skal man finde de rette mennesker, og der tror jeg ikke, der vil være så stor forskel fra et nationalt program. Som med CS handler Mars One om, at alle mennesker har muligheden for at udforske rummet,« siger han.

Det er første gang siden bruddet med makkeren fra Copenhagen Suborbitals, at Kristian von Bengtson giver lyd fra sig. Men han fastholder tavsheden om sin version af bruddet med Peter Madsen. Det sker af hensyn til det videre arbejde med CS, fordi det blot vil mudre billedet endnu mere, lyder forklaringen.

»Det har været fedt at være med til at søsætte CS og skabe en større interesse for rumforskning i Danmark. Det er jeg stolt over at have medvirket til. Med Mars One-projektet kan jeg føre det videre og involvere Danmark i noget, der bliver endnu større,« siger han.

Kristian von Bengtson oplyser, at han og Mars One-projektet i den nærmeste fremtid vil melde nærmere ud om de konkrete planer for hans rolle i projektet.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

det vil påvirke det danske projekt kraftigt altid lad det private ligge uden for arbejdspladsen

 • 0
 • 0

Der er meget stor sandsynlighed for at det ikke kommer til at ske, men jeg finder selv en stor glæde i at udtænke ideen, også selv om den måske aldrig bliver ført ud i livet. Hvis jeg kunne leve af mine drømme og (ikke mindst) ekspertise, så vil jeg også gør det. Hvis der aldrig er nogen der forfølger deres drømme, så vil menneskeheden komme til stilstand! Ligesom indenfor forskning, hvor mennesker kan detikere deres liv til en bestemt retning, der måske aldrig får nogen betydning for menneskedheden. Vi ved det aldrig før det er gjort!

Jeg er selvfølgelig også ked af at Kristian Von Bengtsen ikke længere arbejder på CS, men når det er sagt så synes jeg egentlig at bruddet er klaret meget godt. Specielt når man tænker på hvor grimt det kunne have været, når anden part har erkendt skyld.

Ad Astra :)

 • 0
 • 0

Dejligt at høre, at du har fundet et andet spændende rumfartsprojekt ! Jeg håber, at du finder tid og lyst til at blogge et eller andet sted, så vi kan følge med i udviklingen :)

Alt godt fremover!

Lars Malmgren (CSS)

 • 0
 • 0

Hej to gange Lars.. Tak for hilsen.. Jo, det her skal nok blive umådelig spændende og jeg glæder mig meget til at fortælle nærmere om hvad der skal ske!.

Wired vil virkelig gerne køre videre med dette, men det afhænger meget af hvordan den del lander med Mars One.

Både i to, men også alle andre CSS´ere skal have verdens største tak for den støtte som gives til CS, og som naturligvis havde en kæmpe betydning for det arbejde jeg lavede der...

Lad os holde Danmark på rumfarts-kortet! Jeg vil i hvert fald fortsætte med at gøre mit til det.

Ad Astra vonB

 • 0
 • 0

Hej vonB Tak fordi at du giver lyd fra dig. Det har været savnet. Kom gerne med et par indlæg her på ING.DK. Ad Astra

 • 0
 • 0

Hej Thomas, Hvordan mener du med at de er langt fra hinanden. K og P? På hvilken måde? Personligt synes jeg at det her er alt for fedt..

C

 • 0
 • 0

Jeg spekulerer af og til på om ikke opgaven i virkeligheden er en selvforsynende koloni, og om ikke der ville være lige så meget drama ved et show på Antarktis, i midten af Sahara, eller for den sags skyld på bunden af Nordsøen.

Når man styr på det, så kan man bygge en rumstation. En ordentlig basse med kunstig tyngde, drivhus osv. Derfra er det bare at hejse nok reaktionsmasse op, og så tage afsted i ordentlig stil. Hvis det er komfortabelt nok betyder rejsens længde ikke så meget.

Det er let nok at sende en pakke til LEO, bare ring til Space-X, og derfra er hele solsystemet åbent selv med den mindste ion motor.

Det svære opstår når man ikke kan komme hjem igen.

 • 0
 • 0

Ideen er at missionen til Mars skal financieres af et reality tv show.

Det er jo ikke hele financeringen der skal komme fra reality tv shows, der i øvrigt skal starte allerede under træning af kommende astronauter/mars-boer. Der kommer og er allerede kommet financering fra: * Gebyr for at være kandidat til projektet (er usikker på hvor mange kandidater der har betalt dette gebyr). * Private sponsorater + crowdfunding (over $544.000 pt.). * Firma sponsorater og partnere.

Og så er der også en anden fremtidig indtægtskilde i form af Mars One bliver medejer til nogle af de teknologier der vil blive udviklet til projektet. Dvs. de senere kan få licenspenge, hvis andre skal benytte disse teknologier.

Så Mars One har faktisk den bedste finansering, af denne slags projekter jeg har set. Og med Kristian om bord, ser det jo endnu bedre ud, han plejer jo at være god til at skaffe finansering. :-)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten