Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

Den ene stifter af Copenhagen Suborbitals, Kristian von Bengtson, forlader det danske raketprojekt efter alvorlige uenigheder med medstifter Peter Madsen

Ambitionen om at få en dansk bygget og bemandet raket i rummet har fået et alvorligt skud for boven.

Kristian von Bengtson, der startede raketbyggerprojektet Copenhagen Suborbitals sammen med opfinderen Peter Madsen, har nu forladt projektet. Det fortæller Copenhagen Suborbitals i en pressemeddelelse.

»Peter og jeg har haft seks fantastiske år - men den måde, som jeg er blevet behandlet på det sidste, er simpelthen for meget, og som et resultat af det har jeg nu besluttet mig for at stoppe,« begrunder Kristian von Bengtson i pressemeddelelsen.

Den 39-årige arkitekt kom ind i projektet med en Master i rumfartsvidenskab fra International Space University (ISU) i Strasbourg, Frankrig, mens medstifter Peter Madsen har en fortid som blandt andet ubådsbygger.

Kristian von Bengtson (th.) har i seks år arbejdet tæt sammen med Peter Madsen på at kunne sende sidstnævnte ud i rummet. Men de to stiftere af Copenhagen Suborbitals har begge stærke viljer, og nu kan Kristian von Bengtson ikke længere holde samarbejdet ud. Derfor forlader han raketprojektet.

Peter Madsen erkender i samme meddelelse sit ansvar for, at hans medstifter nu forsvinder:

»Jeg er helt på det rene med, at det er mit temperament, der er årsagen til Kristians opsigelse, og jeg er meget ked af, at det er kommet hertil.«

Copenhagen Suborbitals fortsætter arbejdet med at få gjort en raket klar til at sende Peter Madsen ud i rummet.

Kommentarer (30)

Kære Kristian,

Jeg har fuld forståelse for at ethvert menneske har en grænse - din har formentlig været nået utallige gange men alligevel har du valgt at fortsætte.

Projektet kommer formentlig til at skifte karakter nu men jeg håber at CS kan fortsætte det høje tempo og i den samme ånd.

Tak for at du har været med til at drive projektet til det det er idag. Jeg håber at du får en blød landing, får mere tid til von Dingdong klanen og at du finder noget meningsfyldt at fordrive tiden med.

Tak Kristian!

  • 34
  • 0

...og så er det ikke engang første april. :-(

Tak for alt Kristian og held og lykke til jer begge to i fremtiden. Det har været en fantastisk fornøjelse at følge jer, jeres drømme og overvejelser omkring løst og fast. Inderst inde håber jeg i finder ud af det sammen igen, men jeg har fuld forståelse for at det nogle gange bare er nok.. Det er vigtigt at passe på sig selv!

Stor respekt til jer begge!

  • 19
  • 0

Jeg håber at Peter Madsen - i respekt for alle de øvrige, der lægger tid, kræfter og penge i projektet - vil finde en bedre måde at håndtere sit åbenbart betydelige temperament. Det er jo lidt fjollet at sådan noget skal sætte et så spændende projekt i risiko.

  • 18
  • 0