Krisen giver IDA et minus på 60 mio kroner

Plus18. maj 2020 kl. 16:524
Krisen giver IDA et minus på 60 mio kroner
Sådan så den virtuelle mødesal ud, da IDAs 65 repræsentantskabsmedlemmer mødtes sammen hver for sig i lørdags. Skærmdump. Illustration: Lene Wessel.
Krisen rummer muligheder, påpegede IDA-formand Thomas Damkjær Petersen, selvom den på kort sigt giver økonomiske tab i IDA og i IDAs datterselskaber.
Artiklen er ældre end 30 dage

Coronakrisen var allestedsnærværende, da IDAs repræsentantskab holdt sit halvårlige møde i lørdags. Normalt sidder de 65 medlemmer sammen i Kongressalen i IDA-huset i København. Men som så mange andre måtte repræsentantskabet ty til et virtuelt møde. 14 medlemmer fulgte med fra privaten via en Skypeforbindelse, mens resten var fordelt i flere mødelokaler i København og Aarhus.

Det var egentlig meningen, at IDAs 25 års jubilæum skulle være markeret ved mødet, men i stedet optog coronasituationen en stor del af IDA-formand Thomas Damkjær Petersen beretning:

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
24. maj 2020 kl. 09:29

Ingeniørens redaktion lever i en osteklokke og IDA må ændre på det hurtigst muligt.

Det svenske Ingeniør medie ser muligheder i de nye arbejdsmetoder.

https://www.nyteknik.se/ingenjorskarriar/behover-vi-ens-kontoret-langre-6995855

Ny Tekniks lokaler är mer eller mindre tomma och har så varit i flera månader. Samtidigt anser vår chefredaktör Per Danielson att vi under den här perioden gjort ett kanske bättre innehåll än någonsin.

Et citat fra et af artiklens link

Spatial Economics: The Declining Cost of Distance The next big economic shift will reshape industries, social patterns and the global economy.

https://www.bain.com/insights/spatial-economics-the-declining-cost-of-distance/

IDA og Ingeniøren må udvikle sig - så i giver kunderne nutidige løsninger. Vi behøver ikke fine møde- og konferencelokaler, vi vil have vaerdifuldt indhold.

Om "en ingeniør fra Fanø" holder en video konference eller skriver en fagartikel - så ser / laeser vi det alle let, via nettet. I må møde os i nutiden.

2
19. maj 2020 kl. 11:22

Hvem gider tage til et møde hos IDA i Århus/KBH - når vi kan se foredrag live og videooptage fra hjemme PCén.

Det er der nok mange der vil. Der er nemlig også det sociale aspekt og så muligheden for at tale om alt det, der ligger lige i forlængelse af mødets emne... Jeg tror dog du har ret i at der vil være rigtig mange, der vil deltage i den slags møder hjemmefra, når de får muligheden.

Hvis det kan blive standardprocedure at tilbyde online-adgang til møderne også, vil det være meget interessant - også for udlandsmedlemmerne.

1
19. maj 2020 kl. 10:19

Udsigt til tab - bør undgås

Re:

IDA problemer:

" Det gælder IDA Mødecenter, som måtte lukke og sende medarbejdere hjem med lønkompensation, og Mannaz, som forventer en nedgang på 25-30 procent på grund af et fald i kursusaktiviteter. I Teknologiens Mediehus, som blandt andet udgiver Ingeniøren, er man også hårdt ramt af et markant fald i annonceomsætningen, mens IDA Forsikring forventer et stort tab på afbestillingsforsikringer. "

IDA muligheder:

" IDA-formand Thomas Damkjær Petersens beretning. »Store kriser forandrer os. Og forandring giver store muligheder – dem skal vi udnytte. Spørgsmålet er derfor ikke, hvad krisen gør ved os, men hvad vi gør ved krisen. For I kan være med til at gøre meget for at løfte ikke bare IDA, men hele samfundet.« "

IDA fremtiden:

En fremtid med 80 % møder og kurser online hjemmefra - tror jeg er realistisk i nær fremtid. Derfor bør vi starte en analyse og nedfasning af "Gammel IDA måder" - og forberede nutid og fremtiden. IDA´s produkter er idag en "håndfuld gamle diesel biler"

Hvem gider tage til et møde hos IDA i Århus/KBH - når vi kan se foredrag live og videooptage fra hjemme PCén. Og mediet Ingeniøren - skriver om emner - som ikke er udvalgt af ingeniører - Forskellen mellem Ekstra Bladet og Ingeniøren har aldrig været mindre end idag, og derfor er job annoncerne væk fra Ingeniøren.

Ingeniørens redaktion lever i en osteklokke og IDA må ændre på det hurtigst muligt.