Kras kritik gav IDA-valgsejr til eksformands nye liste

Ingeniørlisten er den store vinder ved repræsentantskabsvalget. Listen går fire mandater frem fra 7 til 11. Under valgkampen kritiserede den tidligere IDA-formand Lars Bytoft, som er nyt medlem af Ingeniørlisten, IDA for at gå i en forkert retning.

Læs også: Eks-formand i kras annonce: IDA bør kunne gøre det meget bedre

Lars Bytoft var i sin formandstid medlem af Yngrelisten. Yngrelisten er nu - med en tilbagegang på et enkelt mandat - det næststørste ’parti’ i IDA med 10 mandater i repræsentantskabet.

Ingeniørlistens valgannonce med eksformand Lars Bytofts kritik af udviklingen i IDA. Illustration: lars bytoft

Formand Frida Frost, der tog over efter Lars Bytoft i 2010, er valgt for Yngrelisten og har ifølge IDAs regler mulighed for at tage endnu en tørn som formand.

Ledere og pensionister deler tredjepladsen

Også Listen for Ledere har haft et rigtig godt valg. Listen er gået fra tre mandater i 2010 til nu syv mandater. Listen deler dermed pladsen som tredjestørst med Pensionistlisten.

Listen for Ledere har ført en i IDA-regi noget anderledes valgkampagne, idet Morten Berenth Nielsen, der er opstillet på Fyn, reklamerede for listen med en gangnam-rap.

Læs også: Gangnam-style rammer IDA-valgkampen

Morten Berenth Nielsen, der var opstillet som nummer tre i Fyns Region, har dog ikke selv opnået valg til repræsentantskabet.

Fremgangen for Listen for Ledere betaler Ledende Ingeniørers Liste – FILS samt Selvstændige Ingeniørers Liste for. De går henholdsvis tre og et mandat tilbage. Dermed er valgforbundet af lederlister ikke blevet hverken større eller mindre ved valget.

Svære vilkår for nye lister

Kun én af de nyopstillede lister, Generationslisten, er blevet valgt ind: En enkelt plads i repræsentantskabet er det blevet til.

Læs også: Far knokler for sønnen i nystiftet IDA-parti

Derimod blev der ikke plads til hverken Ledelse&Projekter eller Opfinderlisten. Sidstnævnte var kun opstillet i København og havde kun en enkelt kandidat, nemlig stifteren Andreas Olsen.

Heller ikke Fagteknisk Liste, som har haft en enkelt plads i denne periode, opnåede valg.

Markant tilbagegang er der til Senioringeniørlisten, som mister tre mandater. Det er dog stadig en relativ stor liste. Formand for Ansattes Råd, Ellen Fænøe, og den nuværende formand for Ingeniørenes A-kasse, Bolette Mohr Sillassen, er begge valgt for Senioringeniørlisten og har begge opnået genvalg.

Fagforeningslisten og Privatansattes Liste bevarer hver deres seks mandater, mens Private Ingeniører – pi går et enkelt mandat frem og får tre pladser.

Studerende repræsenteret ved én liste

For første gang i IDAs historie har studiemedlemmerne kunnet stemme til dette repræsentantskab.

Læs også: IDAs studiemedlemmer får stemmeret

Kampen om de fire lister, der er reserveret til studiemedlemmerne, foregik mellem to lister, og kun den ene har fået plads. Danske Ingeniørstuderende, der tæller studerende fra DTU og SDU, har fået alle mandaterne, mens der ikke blev nogen til listen Fødevarestuderende ved KU.

Læs også: Studiemedlemmer: Vi vil have friplads i IDAs hovedbestyrelse

Sløv valgdeltagelse

IDA havde en ambition om at hæve stemmeprocenten til 33. Sidste gang var den på 25,68 - denne gang blev den endnu lavere. Kun 23,2 procent af kandidatmedlemmerne stemte – og blandt studiemedlemmerne stemte kun 11,4 procent.

Læs også: Ingeniørens valgdækning sponseret af IDA

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

@Peter: man kan tro på mange ting. Det kan lige så godt (og endnu værre) måske være fordi folk er ligeglade med IDA ? eller at der ikke er nogen de har lyst til at stemme på. eller folk er så utilfredse at de ikke vil stemme eller folk har ikke tid til at stemme fordi de skal rende til en hel masse IDA arrangementer med faglig vinkel som vinsmagning osv osv ;-)

Der er mange muligheder :-)

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten