Koreanske settop-bokse skal produceres i Pandrup
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Koreanske settop-bokse skal produceres i Pandrup

Den internationale kontraktproducent Flextronics har fabrikker over hele verden. Alligevel bad den koreanske virksomhed Digit All World specifikt om at få produceret sin nye settop-boks i Flextronics store danske afdeling i Pandrup.

Det er ikke hver dag, at fjernøstlige virksomheder henlægger deres produktion til det løntunge Danmark. Tværtimod lægger danske virksomheder ofte deres produktion ud til underleverandører i lavtlønsområder som netop Fjernøsten.

Alligevel valgte den koreanske virksomhed Digit All World at få produceret sin nye settop-boks T9300 til det europæiske digital-tv system DVB-MHP på Flextronics danske fabrik i Pandrup, selv om kontraktproducenten Flextronics har elektronikfabrikker over hele verden.

»Vi blev naturligvis meget stolte af ordren, men den skyldes ikke kun, at danskere har ry for at være dygtige og fleksible,« siger salgs- og marketingchef Jesper Knudsen fra Flextronics.

Den store fokus på MHP (Multimedia Home Platform) som fælles-nordisk standard for interaktivt digital-tv fra både jordsendere og satellit var en af årsagerne til valg af Danmark som produktionssted. Mere kontant spillede 14 procent importtold til EU, ekstra transporttid og -omkostninger fra Fjernøsten også en rolle.

»Næsten alle de større producenter af settop-bokse er i gang med at flytte produktionen til Europa,« siger indkøbsdirektør Martin Man-niche fra Kiss Technology i Hørsholm.

Martin Manniche styrer produktionen for Digit All World hos Flex-tronics i Pandrup, som han mener kan producere fuldstændig lige så billigt i Danmark, som man kan i Kina - trods det høje danske lønniveau.

Udbrydere fra Samsung
Virksomheden Digit All World blev oprettet for to år siden, da den tidligere direktør Daniel Kim og næsten alle medarbejdere fra settop-boks divisionen hos Samsung udvandrede.

Elektronikgiganten LG Electronics er medejer af Digit All World, og selv den tidligere arbejdsgiver Samsung har nu investeret i virksomheden. Samsung har dog fortsat en selvstændig division for settop-bokse.

Det danske IT- og elektronikfirma Kiss Technology står for markeds-føring, salg og tilpasning af Digit All Worlds produkter til det euro-pæiske marked.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først