Kør Microsoft Office på Linux

Det amerikanske firma CodeWeavers fra Minneapolis markedsfører nu CrossOver Office, som gør det muligt at køre en række af mest benyttede dele af Microsofts Office-programmer samt Lotus Notes under Linux.

Produktet kan blive et afgørende skridt i retning af en større udbredelse af det fri operativsystem Linux. Hidtil har mange firmaer afholdt sig fra at benytte Linux, fordi den udbredte Microsoft Office-pakke ikke findes i en Linux-udgave.

SUN Microsystems og OpenOffice.org arbejder på at opbygge StarOffice 6.0 og en række andre operativsystemer til Linux, så der dermed kan tilbydes et reelt alternativ til Microsofts Office-pakke. Men der er stadig mange firmaer som af tradition, manglende erfaring eller integrationsproblemer ikke ønsker at skifte Office-pakken ud. Firmaet CodeWeavers CrossOver Office er rettet mod dette potentielt store marked for Microsoft office-programmer til Linux.

CrossOver Office er et kommercielt produkt, der bygger på Open Source programmet Wine. Wine er en Open Source implementering af Windows 3.x og Win32 API. Med Wine installeret kan man køre en hel del Windows programmer på UNIX-kompatible systemer såsom Linux, FreeBSD, og Solaris.

CrossOver Office markedsføres for cirka 470 kroner per licens - dog med mulighed for mængderabat. Ud over Office-produktet markedsfører CodeWeavers også en web-plugin, der gør det muligt at se QuickTime, Windows Media Player, og Shockwave på Linux.