Kontrakt: Få styr på arbejdstiden
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kontrakt: Få styr på arbejdstiden

Det kan se fint ud, at der blot henvises til ferieloven, men den giver kun ret til fem ugers ferie, så hvis du skal have den sjette uge, skal det stå direkte i kontrakten eller i virksomhedens personalehåndbog, hvis der findes sådan en. Feriebestemmelser vil også fremgå af overenskomsten på de virksomheder, der har en sådan.

Kontrakten skal ligeledes fortælle præcis, hvor lang din arbejdsuge er, og hvordan overarbejde bliver honoreret. Ellers har du ingen rettigheder på de punkter. Og selv om arbejdsgiveren ikke umiddelbart er villig til at skrive det ind, skal du ikke give op.

»Bliv ved med at spørge om forskellige afspadseringsordninger, en erklæring om forventet arbejdstid osv. Arbejdsgiverne skal nok sige ja efterhånden, for de kan godt selv se, at det lyder forkert, at de bliver ved med at sige nej,« råder jurist i Ingeniørforeningen, IDA, Bjarne Breinhøj.

Virksomheden er næsten i lige så høj grad til samtale som den jobsøgende.

»Som ny skal man ikke være bleg for at bringe helt almindelige krav som 37 timers arbejdsuge, den sjette ferieuge, en afspadseringsordning og lignende på banen. Henvis eventuelt til, at det er udbredte vilkår og spørg, hvorfor du skal tage til takke med mindre,« siger han.

I sidste ende er det op til dig selv, om du vil tage jobbet, selv om du ikke har fået de almindelige krav opfyldt. Men det er værd at overveje, hvordan det er at arbejde på stedet, hvis det er så svært at få standardforhold skrevet ind i kontrakten.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten