Kontaktannonce med effekt


****## Seniorjob i Jordan
Navn: Hans Sønderby
Alder: 63 år
Uddannelse: P-ingeniør,
Odense Teknikum, 1972
Alder ved seneste jobskifte: *61 år
*Job/firma:
Construction manager, FLSmidth

Historien bag jobskiftet: Jeg arbejdede for FLSmidth indtil august 2008, hvor jeg sagde op, da jeg fik job som kontraktansat hos NNE Pharmaplan gennem HH-Consult. Det var som construction manager på opførelse af et støberi for Vestas i Kina. Da NNE's arbejde var færdigt, fik jeg stadig gennem HH-Consult en kontraktansættelse samme sted ved Vestas. Jobbet i Kina var færdigt i 2010, hvorefter jeg slappede lidt af, før jeg igen søgte job. Jeg blev tilbudt job på Maldiverne, men takkede nej, da jeg også havde et tilbud om et job i Jordan for FLSmidth. Forleden blev jeg ringet op igen af HH-Consult vedrørende et job i Bulgarien, men har sagt nej tak, da jeg nu har job.

Ingen planer om at stoppe

Navn: Rasmus Poul Foged
Alder: 64 år
Uddannelse: Akademiingeniør, Aalborg, 1971
Alder ved seneste jobskifte: 61 år
Job/firma: Projektleder, Rambøll

Historien bag jobskiftet: Jeg har skiftet job hele livet. Jeg er blevet ansat tre gange i Carl Bro, tre gange i Cowi og to gange i Rambøll. Jeg har aldrig smækket så meget med dørene, at jeg ikke kunne blive genansat. Det er lidt tilfældigt, at jeg fortsat er på arbejdsmarkedet. Lige før jeg fyldte 60 år, 'døde' jeg den 12. juli 2006 af en blodprop i hjertet og hjertestop, men hjertemassage af en forbipasserende, elektrochok og en operation fik mig op at køre igen. Efterfølgende sagde jeg mit job hos Cowi op, underviste lidt for Consia og skrev tilbud for Carl Bro. Blev ansat hos Rambøll den 15. januar 2008, hvor jeg fortsat arbejder. Jeg er glad for arbejdet og har ingen planer om at stoppe.


****## Nedtonede ledererfaring
Navn: Jan Harvest
Alder: 69 år
Uddannelse: Maskiningeniør, Københavns Teknikum, 1964
Alder ved seneste jobskifte: 62
Job/firma: Teknisk chef, Powerflex

Historien bag jobskiftet: Efter at have arbejdet mere end 22 år uden for Danmark vendte jeg som 60-årig tilbage til Danmark i 2002. Jeg søgte mange job, men fandt hurtigt ud af, at mine erfaringer som ingeniør og virksomhedsleder ikke havde nogen værdi på arbejdsmarkedet - sikkert tværtimod. Endelig lykkedes det mig at få ansættelse som teknisk salgsassistent i et mindre, privatejet firma, som i stillingsannoncen havde anmærket 'gerne i moden alder'. I min ansøgning angav jeg blot, at jeg havde arbejdet i udlandet, men ikke at det havde været som virksomhedsleder, og jeg tror ikke, at det var kommet til et interview, hvis jeg havde gjort det. I dag er jeg teknisk chef, og hverken jeg eller min arbejdsgiver har planer om, at jeg skal slutte.

Ned i løn og ansvar

Navn: Bent Olsen
Alder: 69 år
Uddannelse: Civilingeniør (B), DTU, 1970
Alder ved seneste jobskifte: 62 år
Job/firma: Bornholms Regionskommune

Historien bag jobskiftet: Jeg har siden 1995 boet på Bornholm, hvor min kone og jeg stammer fra, og i ni år pendlet til mit job som forretningsfører for Lejerbo. I 2004, da jeg var ved at fylde 62 år, besluttede jeg at gå på efterløn, men kort tid efter var der pludselig opslået en stilling i Bornholm regionskommunes Teknik og Miljø, der var som skræddersyet til mig. Jeg søgte og fik den, almindelig fuld tid og overenskomstmæssig løn. Jeg gik ned i løn og ledelsesansvar, men det første var til at leve med, og det sidste passede mig fint. Siden er jeg gået på deltid, først til 29 timer og det sidste par år 20 timer pr. uge. Jeg regner med at stoppe sidst på året. Jeg har været rigtig glad for dette forløb i slutningen af min erhvervskarriere.

Slutjob i Grønland

Navn: Trygve Marthinsen
Alder: 69 år
Uddannelse: Bygningsingeniør og civiløkonom
Alder ved seneste jobskifte: *66
*Job/firma:
Qaasuitsup kommunia, Grønland

**Historien bag jobskiftet: Min kone og jeg havde i flere omgange talt om at tage til Grønland og arbejde. Vi har begge arbejdet udenlands flere gange. Jeg blev ansat i kommunens tekniske forvaltning i Ilulissat. Mit arbejde omfattede byggemodninger, veje, broer, kloakker, vandforsyning, nybyggeri og renovering af bygninger samt nogle budgetfunktioner. Det var et meget lykkeligt jobskifte, ikke mindst hjulpet af ti slædehunde, som jeg ejede og kørte med, og jeg vil anbefale at tage skiftet derop - ikke mindst i en moden alder, for tempoet er ikke så hårdt, og der er massevis af oplevelser. Vi er nu begge gået på pension i en alder af hhv. 69 og 67 år. Jeg har i november-december været på et lille job i Liberia for Ingeniører uden Grænser.