Konsulenter undersøger forkert platform og frikender Mærsk

Konsulentfirmaet Lloyds, der har undersøgt påstandene om, at Mærsk-ansatte har følt sig pressede til at fifle med miljøprøverne, har undersøgt en mønsterplatform, skriver Politiken.

»Undersøgelsen har ikke givet anledning til at tro, at vi har snydt med vores olie i vand-analyser,« sagde chef for Mærsk olie og Gas, Jakob Thomasen, da selskabet i sidste uge afleverede en redegørelse, skriver avisen.

Miljøstyrelsen havde krævet redegørelsen, efter Politiken kunne fortælle, at de ansatte havde følt sig presset til at fuske med prøverne på Tyra Øst.

Men nu viser det sig, at Mærsk inviterede Lloyd til først at undersøge mønsterplatformen Tyra Vest, som i årevis har overholdt vilkårene i udledningstilladelsen. Først senere er Tyra Øst blevet undersøgt, men konklusionen af den undersøgelse er ikke nået med i redegørelsen til Miljøstyrelsen.

Det er den redegørelse, politikerne skal tage stilling ud fra, når Folketingets Miljøudvalg i dag har kaldt miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd om sagen.

»Det kan ikke undgå at skabe mistro til Mærsk, når de vælger at basere deres redegørelse til Miljøstyrelsen på en undersøgelse af den forkerte platform,« siger SF's miljøordfører Ida Auken til Politiken.

Hun stiller sig tvivlende over for, hvorvidt politikerne overhovedet kan behandle sagen på en tilstrækkelig oplyst måde på baggrund af undersøgelsen fra Lloyds.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I artiklen anføres det:

".....hvorvidt politikerne overhovedet kan behandle sagen på en tilstrækkelig oplyst måde på baggrund af undersøgelsen fra Lloyds"

Hvad er problemet, såfremt jeg ikke tager fejl, så styres butikken "Danmark", efter devisen, "der siges eet - og gøres noget andet", og for at citere min gamle engelsk lærer, du kan snyde og bedrage, det er OK med mig, så længe det ikke bliver opdaget.

Målestokken er ikke længere "moralsk", som Kirken drev samfundet i århundreder, eller afløseren "juraen = lovene", som eneherskerne legitimerede styret af samfundet med, men afløseren: "Folkestyret".

Folkets røst er styret af, hvad vi i oplysningens navn kan se (og føle). Vi er p e r s o n l i g t kun villge til at opgive vores "frihed" til at bestemme selv, såfremt fordelen ved opgivelsen af friheden personligt opleves som mere personligt givtigt (= kræmmer mentalitet) end fordelen personligt ved at uderkaste os en i formen demokratisk besluttet regel, der er til fordel for "fællesskabet". Hører jeg "because I am worth it" i baggrunden????

Problemet idag er, at der stadig er mange (for mange?), der ikke er klædt godt nok på, til at agere i det "gældende" Univers, hvor u o p d a g e t snyd, svindel, griskhed og bedrag er magtudøvernes mantra.

Lad os afskaffe al "jammer", og i stedet i familien, skolen og arbejdspladsen lære os, at fremme vores personlige lykke - uden at få misundelsens tæsk herfor (mest effektive metode, ikke at blive opdaget).

Kom så igen, pivehoveder!

mw

  • 0
  • 0

Som ansat hos ABB Automation i Ballerup, blev jeg udsendt for at installere dataopsamlingsanlæg på både Thyra Vest og Thyra Øst.

Vi havde i den forbindelse et uheld hvor en del af en skruetrækker forsvandt i den blå luft, fordi elektrikeren havde glemt at slukke for strømmen.

Den ekploderede og nedsmeltede skruetrækker kunne have koste hele platformen og alle mand, livet.

Platformchefen havde krævet at alt ned til en blå negl skulle rapporteres, men jeg tvivler på at denne episode overhovedet blev nævnt !

  • 0
  • 0

Jaaa.... jeg foretrækker nu at tale rent ud af posen.. "Tudefjæs" :-) Fuck ligeværd, socialt ansvar, ordentlig uddannelse, sygehuse, plejehjem osv. til alle! bare de velbjergede på tinge har det fedt så fuck med os andre tabere :-))

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten