Konservative nedlægger veto mod omstridt brændeafgift
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Konservative nedlægger veto mod omstridt brændeafgift

De konservative sætter nu en stopklods for den kommende afgift på brænde, der er en del af stor energiaftale for 2012. Partiet vil ganske enkelt nedlægge veto, så afgiften ikke kan gennemføres og godkendes i Folketinget. Det skriver Jyllands-Posten.

»Vores veto betyder, at vi spærrer for, at det (afgiften på brænde, red.) kan vedtages. Hvis de andre partier alligevel gør det, så opsiger vi forliget, og så må de vente med at vedtage det til efter næste valg. Så må vælgerne ved valget tage stilling til, hvem de synes, mener det rigtige i denne sag,« siger den konservative energi- og finansordfører, Mike Legarth, til avisen.

Den nye afgift, som lægges på halm, brænde og træpiller, medfører, at danskerne skal dokumentere, at de benytter biomasse til andre formål end opvarmning. Ellers bliver det umuligt at slippe for brændeafgift på eksempelvis rafterne til et hegn eller træpiller til at strø under heste.

I de to situationer vil borgeren blive forpligtet til at indsende et billede til Skat som dokumentation. Samtidig skal man indkøbe træ for minimum 5.000 kroner for at blive fritaget.

Også sankebrænde, altså hvor folk henter deres brænde i landets skove, pålægges afgift, med mindre der er tale om nedfaldsgrene. Det vidner om, at afgiften er tåbelig, mener de Konservative.

»Da vi lavede aftalen, var der ingen embedsmænd eller forhandlere, der tænkte over, at der skulle afgift på småbrænde til brændeovnen. Vi talte om en afgift på fjernvarme. Nu får vi et administrativt helvede, der også vil øge grænsehandlen,« siger Mike Legarth til Jyllands-Posten.

Brændeafgiften, der er en del af energiaftalen fra 2012, skal spytte penge i kassen til en grøn omstilling af Danmark for 3,5 milliarder kroner i 2020. Præcist hvor mange penge, staten får i kassen på brændeafgift, er usikkert. Mike Legarth hævder, at det tal runder 300 millioner kroner om året.

Det er ikke meget de konservative har udrettet på det sidste, men i det her tilfælde siger jeg sgu TAK.
(Er ikke helt sikker på at et veto egentlig er at udrette noget, men det er godt nok for mig)

  • 18
  • 0

Ellers bliver det umuligt at slippe for brændeafgift på eksempelvis rafterne til et hegn eller træpiller til at strø under heste.

Nu er det ikke træpiller der strøes under hestene, men halm eller specielle spåner til formålet. Håber de konservatives veto også gælder strøelse, da det for mindre dyrehold vil blive umuligt at slippe for afgift af strøelse.

Hvordan så med halm til fodder?

Det er den lige vej til total ineffektivisering af landet, bare for at administrere afgiften.

  • 9
  • 0