Konkurrence: Så er det sidste chance for at vinde en bærbar computer

14. januar 2011 kl. 10:25
Er du Danmarks bedste matematikformidler? Så skynd dig at lav en video, hvor du forklarer matematik til folkeskoleelever. Deadline er søndag den 16. januar.
Artiklen er ældre end 30 dage

Din chance for at vinde en bærbar pc, en digitiser/tegneplade, et headset og software til en samlet værdi af cirka 10.000 kr. er ved at løbe ud.

Deadline for Ingeniørens konkurrence om matematikformidling er nemlig nu søndag den 16. januar kl. 23.59. Du har altså weekenden til at komme med dit bud.

Med inspiration i de populære videoer på khanacademy.org opfordrer vi jer til at give et bud på, hvordan man ved hjælp af simple redskaber på computeren kan give eleven en forståelse af matematiske problemstillinger.

Læs også: Eksempel på indslag til matematikkonkurrencen

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at deltage i konkurrencen skal du indsende en video, hvor du forklarer et matematisk koncept eller en problemstilling. Målgruppen er elever i 9. klasse.

Vi vil løfte niveauet

Konkurrencen bunder i, at Ingeniøren ikke vil acceptere, at danske folkeskoleelever gang på gang placerer sig lavt i PISA-undersøgelsernes resultater - og ikke mindst inden for matematik.

Vi vil derfor være med til at løfte niveauet og gøre matematikken tilgængelig. Men det er dig, kære læser, der står med nøglen.

Vi ved, at der blandt læserne findes nogle af de skarpeste naturvidenskabelige hoveder, der også evner at formidle stoffet på en enkel og forståelig måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi søger kort sagt Danmarks bedste matematikformidler blandt Ingeniørens læsere - og alle andre, der har lyst til at være med.

Se videoen her som inspiration. Og se nogle af de indkomne konkurrenceforslag her og her.

Regler og vilkår for konkurrencen:

Din video må maksimalt vare fem minutter og ikke fylde mere end 90 megabyte

Du indsender din videofil via yousendit.com til community@ing.dk. I emnefeltet angiver du "Matematikkonkurrence" og i tekstfeltet skriver du dit navn, adresse, telefonnummer og din e-mail-adresse.

Med din indsendelse giver du Ingeniøren ret til at anvende dit bidrag i alle vores udgivelser.

Deadline for indsendelse af video er søndag d. 16. januar 2011 kl. 23.59.

Vinderen:

Alle indsendte bidrag vil løbende blive offentliggjort på ing.dk. Vinderen vil blive udpeget af et panel af eksperter og får titlen af Danmarks bedste matematikformidler.

Vinderen får en bærbar pc, en digitiser/tegneplade, et headset, relevant software til en samlet værdi af cirka 10.000 kroner til brug for matematikvideoer.

Indsend din video via yousendit.com til community@ing.dk. Husk at angive dit navn, adresse, telefonnummer og din e-mail-adresse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger