Konkurrence: Er du Danmarks bedste matematikformidler?
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Konkurrence: Er du Danmarks bedste matematikformidler?

Ingeniøren vil ikke acceptere, at danske folkeskoleelever gang på gang placerer sig lavt i PISA-undersøgelsernes resultater - og ikke mindst inden for matematik. Vi vil derfor være med til at løfte niveauet og gøre matematikken tilgængelig. Men det er dig, kære læser, der står med nøglen.

Vi ved, at der blandt læserne findes nogle af de skarpeste naturvidenskabelige hoveder, der også evner at formidle stoffet på en enkel og forståelig måde.

Vi søger kort sagt Danmarks bedste matematikformidler blandt Ingeniørens læsere - og alle andre, der har lyst til at være med.

Læs også: Eksempel på indslag til matematikkonkurrencen

Med inspiration i de populære videoer på khanacademy.org opfordrer vi jer til at give et bud på, hvordan man ved hjælp af simple redskaber på computeren kan give eleven en forståelse af matematiske problemstillinger.

For at deltage i konkurrencen skal du indsende en video, hvor du ved hjælp af papir, pen og din stemme forklarer et matematisk koncept eller en problemstilling. Målgruppen er elever i 9. klasse.

Se videoen nedenfor som inspiration.

Regler og vilkår for konkurrencen:

Din video må maksimalt vare ## fem minutter og ikke fylde mere end 90 megabyte

Bemærk venligst, at alle videoer, der er publiceret, er nominerede til konkurrencen. Det betyder, at Ingeniøren har godtaget de videoer, der varer længere tid end fem minutter.

Du indsender din videofil via yousendit.com til community@ing.dk. I emnefeltet angiver du "Matematikkonkurrence" og i tekstfeltet skriver du dit navn, adresse, telefonnummer og din e-mail-adresse.

Med din indsendelse giver du Ingeniøren ret til at anvende dit bidrag i alle vores udgivelser.

Deadline for indsendelse af video er søndag d. 16. januar kl. 23.59.

Vinderen:

Alle indsendte bidrag vil løbende blive offentliggjort på ing.dk. Vinderen vil blive udpeget af et panel af eksperter og får titlen af Danmarks bedste matematikformidler.

Vinderen får en bærbar pc, en digitiser/tegneplade, et headset, relevant software til en samlet værdi af cirka 10.000 kroner til brug for matematikvideoer.

Indsend din video via yousendit.com til community@ing.dk. Husk at angive dit navn, adresse, telefonnummer og din e-mail-adresse

Hej.

Er der ikke nogen der lige kan fortælle hvad man lærer om på 9. klassetrin og på hvilket niveau? :)

I min klasse har vi lige lært om polygoner, men hovedsageligt er det algebra eller dividering, som de fleste har svært ved i min klasse.

Angående niveau så giver divider stykker sjældent et kommatal som svar, og algebraen sjældent svære end 8-2x=-8

For et stykke tid siden lærte vi et bevis for pythagoras læresætning (a^2+b^2=c^2), det har nok været det sværeste, uden at være alt for svært, vi har lært i år.

  • 0
  • 0