Kommuner skal afgøre sager om kystbeskyttelse uden om staten

Illustration: Kystdirektoratet

I dag fremsætter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) et lovforslag, der betyder, at grundejere kun behøver søge tilladelse til kystbeskyttelse hos kommunen.

Borgere har hidtil kæmpet med, at sagen skulle behandles hos både kommunen og Kystdirektoratet, skriver Miljø- og Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

»Vi har set alt for mange eksempler på, at der kan gå år fra, at der er sendt en ansøgning til, at ejendommene kan blive beskyttet. De seneste års storme og oversvømmelser har med al tydelighed vist os, at det skal gå langt hurtigere. Kommunerne får nu kompetencen til at afgøre kystbeskyttelsessager, og samtidig skruer vi op for vejledningen til kommunerne. Forslaget giver borgere én indgang, og kommunerne får en mere enkel lovgivning at handle ud fra,« siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen ifølge meddelelsen.

Læs også: Politisk flertal: Kystsikring bør ikke være op til kommunerne

Borgere kan derfor i fremtiden nøjes med at søge hos kommunen, der vil samle de nødvendige dispensationer og tilladelser.

Og det er en opgave, kommunerne gerne løfter, siger Jacob Bjerregaard, formand for Miljø- og Forsyningsudvalget i Kommunernes Landsforening.

»Det er fortsat grundejerne selv, der har ansvaret for at beskytte deres grund, men med fremtidens klimaændringer er der behov for flere fælles løsninger mellem grundejere. Derfor giver det god mening, at kommunerne varetager en samlet myndighedsrolle,« siger Jacob Bjerregaard i pressemeddelelsen.

Lovforslaget forventes at træde i kraft 1. september 2018.

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten