Kom og byg med på Ingeniørens robot

I dag begynder Ingeniørens redaktion og FabLab RUC et stort robotprojekt, der skal løbe hele efteråret - og vi håber, at alle de af vores læsere, der elsker og kan noget med robotter, vil deltage.

Projektet går i korthed ud på, at vi skal sætte en robot til 5.000 kroner (i materialeudgifter) i arbejde. Robottens 'skelet' står allerede nu på FabLab RUC, men vi ved endnu ikke, hvad den skal bruges til - med andre ord, hvilken opgave skal den løse og hvordan får vi den til at gøre det?

Så vi har brug for jeres input: ideer til, hvad robotten skal bygges til at kunne, hvilke funktioner den skal have, hvilke komponenter der skal bruges, og hvordan vi får det hele til at spille sammen. Og så skal vi ikke mindst mødes og robotnørde til to store byggedage på FabLab RUC. Fristen for at komme med ideer er den 22. oktober - og de skal skrives på bloggen, som der er linket til længere nede.

Det virtuelle mødested for hele projektet bliver på FabLabs blog på vores Fokus-side, hvor vi skal diskutere de forhindringer og gode ideer, der opstår undervejs.

Første trin bliver altså: Hvad skal robotten kunne? Alle - små firmaer, store firmaer, opfindere, skolelærere, sygeplejersker - må foreslå en idé. Meget gerne med en konkret behov/udfordring. Det kan være bageren, der ikke har tid til at lægge pynt på kagerne om morgenen, og det kan være den hjemmearbejdende programmør, der mangler en ekstra arm. Kom med ideerne - blot de handler om at hjælpe med at få løst en konkret udfordring.

I de første tre uger af projektforløbet kører vi derfor en konkurrence, hvor vi skal finde den rette opgave til Open Source-robotten. Vinderen udpeges af vores dommerpanel, som du kan møde her.

Læs også: Open Source-robotten: Mød dommerpanelet

Når formålet er fundet, skal robotten bygges. Mere om det senere. Men dogmerne lyder således:

  • Den kan løfte maks. 2 kilo
  • Materialeomkostninger må ikke overstige 5.000 kroner.
  • Robotten skal ikke bruge en hånd - brug helst f.eks. krog, sugekop eller elektromagnet.
  • 3 akser
  • Simple sensorer og måske elementær computervision er tilladt

En vinder med en konkret opgave vil få tilbudt gevinsten: at låne den færdige robot i et år.

Se video, hvor vi præsenterer projektet og teknikken.

Klik her og se FabLab RUC's Nicolas Padfield præsentere projektet her - se robottens 'skelet' i videoen i linket, og byd ind med et forslag til, hvad vi skal bygge sammen. Forslaget skal skrives i kommentarfeltet under videoen.