Kunne ønske at åben source robot, havde et noget højere ambitionsniveau, synes at det pågældende design or noget af en underachiever, forventer 360 deg joint movement, og 5 axis as minimum, servo motors, and metal construction
I dag begynder Ingeniørens redaktion og FabLab RUC et stort robotprojekt, der skal løbe hele efteråret - og vi håber, at alle de af vores læsere, der elsker og kan noget med robotter, vil deltage.
Projektet går i korthed ud på, at vi skal sætte en robot til 5.000 kroner (i materialeudgifter) i arbejde. Robottens 'skelet' står allerede nu på FabLab RUC, men vi ved endnu ikke, hvad den skal bruges til - med andre ord, hvilken opgave skal den løse og hvordan får vi den til at gøre det?
Så vi har brug for jeres input: ideer til, hvad robotten skal bygges til at kunne, hvilke funktioner den skal have, hvilke komponenter der skal bruges, og hvordan vi får det hele til at spille sammen. Og så skal vi ikke mindst mødes og robotnørde til to store byggedage på FabLab RUC. Fristen for at komme med ideer er den 22. oktober - og de skal skrives på bloggen, som der er linket til længere nede.
Det virtuelle mødested for hele projektet bliver på FabLabs blog på vores Fokus-side, hvor vi skal diskutere de forhindringer og gode ideer, der opstår undervejs.
Første trin bliver altså: Hvad skal robotten kunne? Alle - små firmaer, store firmaer, opfindere, skolelærere, sygeplejersker - må foreslå en idé. Meget gerne med en konkret behov/udfordring. Det kan være bageren, der ikke har tid til at lægge pynt på kagerne om morgenen, og det kan være den hjemmearbejdende programmør, der mangler en ekstra arm. Kom med ideerne - blot de handler om at hjælpe med at få løst en konkret udfordring.
I de første tre uger af projektforløbet kører vi derfor en konkurrence, hvor vi skal finde den rette opgave til Open Source-robotten. Vinderen udpeges af vores dommerpanel, som du kan møde her.
Læs også: Open Source-robotten: Mød dommerpanelet
Når formålet er fundet, skal robotten bygges. Mere om det senere. Men dogmerne lyder således:
En vinder med en konkret opgave vil få tilbudt gevinsten: at låne den færdige robot i et år.
Klik her og se FabLab RUC's Nicolas Padfield præsentere projektet her - se robottens 'skelet' i videoen i linket, og byd ind med et forslag til, hvad vi skal bygge sammen. Forslaget skal skrives i kommentarfeltet under videoen.
Kunne ønske at åben source robot, havde et noget højere ambitionsniveau, synes at det pågældende design or noget af en underachiever, forventer 360 deg joint movement, og 5 axis as minimum, servo motors, and metal construction
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard