Kom frit frem: Vi søger uengagerede IDA-medlemmer

77 procent af Ingeniørforeningens medlemmer stemte ikke ved repræsentantskabsvalget i 2013 – og du var sikkert en af dem. I april skal IDA atter vælge repræsentantskab, 486 medlemmer kandiderer til en af de 65 pladser – og du er absolut ikke en af dem.

Netop derfor vil vi gerne i kontakt med dig. Lige som i 2013 dækker ing.dk nemlig IDA-valget, og ligesom dengang nedsætter vi et panel af ’IDA-ignoranter’, der skal være med til at gøre valget mere vedkommende for alle medlemmer.

Vi dækker valget fra i dag og frem til den 29. april, hvor valgresultatet offentliggøres. I den periode vil vi med jævne mellemrum bede dig kommentere valgdækningen og/eller de forskellige temaer, vi tager frem.

Som paneldeltager kan du derfor komme til at påvirke, hvad ing.dk’s valgdækning kommer til at handle om og måske medvirke i artikler.

Har du lyst til at være med, så send en mail til lw@ing.dk mærket: 'Valgpanel'. Skriv navn, mobilnummer, alder og meget gerne, hvad der kunne få dig til at stemme ved IDA-valget.

Læs også: Ingeniørens valgdækning er sponseret af IDA

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... kollega Lene skal nok gøre et stort arbejde på at gøre os IDA-medlemmer klogere på de mange lister, vi kan vælge mellem, men det ændrer ikke på, at der findes alt for mange lister, som i hvert fald jeg ikke kan kende forskel på.

Lad medlemmerne stemme direkte om, hvem der skal være formand - det vil være til at forstå. Lars Bytoft og Frida Frost har på forskellig vis tegnet foreningen i de seneste år. Hvem skal nu stå i spidsen? Det er det eneste, der rigtig interesserer mig.

Det valg får vi nok ikke i denne omgang, hvor jeg frygter alle vil lurepasse. Men jeg stemmer på den, som vil lave valgsystemet om til næste gang.

  • 1
  • 0

Hvad med at se på hvad panelet af 'ignoranter' sagde dengang? jeg mindes svagt at jeg fik ytret en del, som Jens også pointerer. Det åbenlyse spørgsmål er derfor - har listerne så gjort brug af de informationer der kom fra ignoranterne dengang, eller er det - som andre politikere synes at være det - tilsyneladende ligeglade med input fra det almindelige medlem?

  • 0
  • 0

Det er forståeligt at mange ser #idavalg, som en skønhedskonkurrence om formandsposten. Det har stor betydning, hvem der skal være ansigtet for IDA i de kommende 3 år. Men virkeligheden er, at i IDA er formanden bundet af det flertal, som medlemmerne vælger ind i repræsentantskabet. Det kaldes også demokrati ;-)

Når ikke flere ønsker at stå frem, som kandidater er det forståeligt. Hvem vil stille op og sætter sig selv i fare for at ens arbejdsgiver eller ens bestyrelse ser én, som én der er på vej ud. Med risiko for at de ikke at bliver valgt? Politikere i IDA er fritidspolitikere og ikke som i folketinget ansatte med løn – og heldigvis for det. Vi har ikke brug for pampere i IDA. Noget andet er, at IDA burde genoptage traditionen med et formandsudvalg, så potentielle formænd er udpeget inden valget. Så har de mulighed for at frigøre sig arbejdsmæssigt og forberede sig til opgaven. Formand IngeniørListen

  • 0
  • 0

Forstår ikke i tvinger medlemmerne til det cirkus af et valg.

14 lister og 486 kandidater.. Er i sindssyge?

Jeg har et fuldtidsjob, 2 børn, en kone, et hus der roder og en hobby eller to.. Har ikke tid til at sætte mig ind i jeres valg.

Giv mig et spørgeskema med 10 holdninger og lad det blive til min afstemning

  • 4
  • 0

Men virkeligheden er, at i IDA er formanden bundet af det flertal, som medlemmerne vælger ind i repræsentantskabet. Det kaldes også demokrati ;-)

Det forstår jeg godt. Men jeg er nu ret overbevist om, at det var ret afgørende for IDA's udvikling for nogle år siden (bl.a. forholdet til andre akademikerorganisationer og kontingentets størrelse) , at Lars Bytoft kuppede sig til formandsposten i sin tid. Og jeg tror faktisk også, at IDA havde haft andre prioriteringer i disse år, hvis det ikke var Frida Frost, der havde været for bordenden.

  • 0
  • 0

@HP Det er ikke meget der er sket på området omkring et ændret valgsystem, faktisk er der ikke sket nogen ændring siden sidst. Der er dog nedsat en gruppe som kigger på hele valgsystemet, men de kommer først med deres anbefalinger til efteråret 2017.

@Martin Ja der er mange lister, og det kan være yderst svært at kende forskel på lister som f.eks. Privatansattes liste og Private Ingeniører - PI's liste. Det kan bunde i mange forskellige ting, bl.a. folk som ikke kan samarbejde. At der er så mange kandidater skyldes at langt de fleste af dem der stemmer gør det grundet personligt kendskab til kandidaterne, hvilket rigtig mange lister selvfølgelig udnytter.

Og hvorfor sker der så ikke mere, ja der kunne man være fristet til at sige at det skyldes at der sidder for mange som har været med i mange år og som ikke er interesseret i at der sker forandringer. Det bliver der nok ikke ændret ved mindre medlemmerne stemmer på nogle mere forandringsparate lister.

-Søren, Listefører Yngrelisten og yderst forandringsparat

  • 0
  • 0

Hej Martin,

Du kan faktisk få et spørgeskema med lige præcis 10 holdningsspørgsmål ved at gå ind her: https://v5.valgservice.dk/ida-medlemsvalg/... Det vil hjælpe dig til at finde ud af hvem du er mest enig med, og dermed måske gerne vil stemme på.

At der er mange kandidater kan ses som et godt tegn. At der er mange, der gerne vil påvirke IDAs fremtid.

Det vigtige er, at du stemmer. Det er jo din forening, så vær med til at gøre en forskel.

Mvh, Juliane Marie Neiiendam Kandidat på #Lederlisten, engageret, motiveret og parat til at gøre en forskel

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten