Kollapset motorvejsbro blev holdt under observation i to år

Mindst seks er døde og 16 såret, efter at en næsten ny motorvejsbro kollapsede i Pakistans største by, Karachi, lørdag.

Ifølge nyhedsbureauet AP undersøger myndighederne, hvorfor en sektion af den nyligt konstruerede Shershah-bro faldt ned på vejen under den.

Premierministeren garanterer, at de ansvarlige vil blive fundet og straffet. I første omgang har myndighederne suspenderet seks embedsmænd fra det statsejede motorvejsselskab, National Highway Authority, som er ansvarlig for at overvåge motorvejene i landet, samt den militærejede entreprenør National Logistic Cell, som opførte broen.

Rescue workers and people gather at the site of bridge collapsed in Karchi, Pakistan on Saturday, Sept. 1, 2007. A recently constructed road bridge collapsed in the southern Pakistan city of Karachi on Saturday, killing at least four people and injuring others, officials said. (AP Photo/Farid Khan) Illustration: Farid Khan/AP

Heriblandt er embedsmanden fra motorvejsselskabet, som førte tilsyn med byggeriet af den 1,2 kilometer lange bro. Desuden har myndighederne også krævet indsigt i alle dokumenter, som ligger til grund for byggeriet af broen.

Der er endnu ingen endelig forklaring på årsagen til ulykken, som ifølge øjenvider gav så stort et brag, at de troede, der var tale om et jordskælv.

National Highway Authority har dog udsendt en meddelelse, som lader forstå, at en af bropillerne havde forrykket sig uden at uddybe, hvad grunden til det kunne være.

Desuden erkendte vejmyndighederne, at broen har stået færdig i to år, men at den har været over skærpet overvågning, fordi der viste sig at være en designfejl. Derfor måtte pakistanerne hyre udenlandske eksperter, som først i år sagde god for konstruktion og bæreevne, så præsident Pervez Musharraf kunne åbne broen 6. august.

Risiko for yderligere nedstyrtning

Mindst to trailere, en bus, en politibil og en æselkærre blev mast, da den 100 meter lange sektion af broen faldt de 15 meter ned.

Det kom til optøjer omkring ulykken i weekenden, da pårørende og lokale, der ikke mente, at redningsarbejdet gik hurtigt nok, begyndte at kaste sten mod redningsarbejderne.

Redningsarbejdet er nu stoppet, da der ikke er tegn på, at der er flere overlevne fanget under stålet og betonen, som arbejdere nu er ved at fjerne. Arbejdet er dog risikofyldt, da yderligere dele af broen er i fare for at styrte ned.

Dokumentation

AP's videooptagelser af den kollapsede bro

Emner : Broer