Københavns Politi: »Dna-match mellem torso og Kim Wall«
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Københavns Politi: »Dna-match mellem torso og Kim Wall«

»Dna-match mellem torso og Kim Wall.«

Sådan skriver Københavns Politi på Twitter onsdag morgen. Politiet oplyser ikke yderligere, men har indkaldt pressebriefing klokken 9.

Den svenske journalist Kim Wall har været eftersøgt siden torsdag d. 10. august, hvor hun sejlede ud af Københavns Havn sammen med ubådsejeren Peter Madsen ombord på ubåden UC-3 Nautilus. Hun vendte imidlertid ikke hjem som aftalt, og hun blev meldt savnet af sin kæreste.

Fredag blev ubåden og Peter Madsen fundet sejlende i Køge Bugt, hvor ubåden efter kort tid gik til bunds. Peter Madsen hævdede først, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften, men politiet anholdte ham og sigtede ham for drab. Dagen efter forklarede han i et grundlovsforhør bag lukkede døre, at der var sket et uheld ombord, der havde kostet Kim Wall livet.

»Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt.«

Peter Madsen blev varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Han nægter sig skyldig i både drabssigtelsen og begrundelsen for fængslingen.

Resumé af sagen

 • Torsdag d. 10. august 2017:
  Peter Madsen og den kvindelige svenske journalist Kim Wall sejler ud af Københavns Havn i ubåden Nautilus omkring kl. 19. Kim Wall skal skrive en artikel om Peter Madsen.
 • Fredag d. 11. august 2017:
  Kl. 2.30 om natten efterlyser Kim Walls kæreste hende. Hun er ikke vendt hjem som aftalt.
  Kl. 3.39 iværksatter politiet en eftersøgning efter ubåden til søs. I løbet af natten og morgenen deltager flere og flere fartøjer i eftersøgningen.
  Kl. 10.18 bliver ubåden spottet ved Drogden Fyr syd for Amager. Der er radiokontakt mellem Peter Madsen og myndighederne.
  Lidt før kl. 11 nærmer flere både sig ubåden, da den pludselig synker. Peter Madsen bliver reddet i land af en privat båd og sættes af i Dragør. Han fortæller, at han har sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften.
  Fredag eftermiddag: Politiet anholder Peter Madsen og sigter ham for drab, samtidig med at eftersøgningen efter Kim Wall fortsætter til lands og til vands.
 • Lørdag d. 12. august 2017:
  Peter Madsen fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Byret. Bag lukkede døre forklarer han sig, og retten finder, at der er begrundet mistanke om uagtsomt manddrab. Han varetægtsfængsles derfor i 24 dage. Ifølge sin forsvarer nægter han sig skyldig i drab.
 • Mandag d. 14. august 2017:
  Byretten ændrer kendelsen til 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder'. Peter Madsen accepterer varetægtsfængslingen.
 • Mandag d. 21. august 2017:
  Efter en uges frugtesløs eftersøgning efter Kim Wall i Øresund og Køge Bugt fortæller Københavns Politi, at dele af dørlukningen er blevet ophævet. Derfor kan de fortælle, at Peter Madsen har erkendt, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som kostede Kim Wall livet. Efterfølgende har han med egne ord begravet hende til søs.

Kære alle

Det er vores erfaring fra den forløbne uges dækning af denne ulykkelige sag, at diskussionslysten er stor, men sagligheden ikke altid tilsvarende. I så ømtålelig en sag som denne, hvor følelserne sidder udenpå, og hvor der ikke altid er noget rent teknisk at diskutere, kunne man spørge sig selv, om vi overhovedet skal have en debattråd under artikler, der blot indeholder opdateringer på sagen. Flere brugere har også opfordret til at lukke for muligheden.
Men vi mener, at transparens er særligt påkrævet i en vanskelig sag som denne, hvor det handler om en person med tilknytning til Mediehuset Ingeniøren. Vi skal kunne stå på mål for vores dækning, og vi bør være stedet, hvor fagfolk indenfor vores felt har mulighed for at diskutere alt. Også når det er svært.
Når det er sagt, så vil jeg også varsle en kontakt moderering af debatten. Lad mig i den sammenhæng repetere vores debatregler, som de er formuleret på https://ing.dk/debat/regler:

Indlæg skal holdes inden for emnet og føre debatten videre.
Indlæg skal holdes i en sober tone og på et fagligt niveau - og derigennem bidrage til en saglig og konstruktiv debat.
Indlæg skal overholde gældende lovgivning og må eksempelvis ikke være injurierende eller bryde ophavsretten.
Vi tolererer ikke personangreb.
Det er ikke tilladt at 'spamme' flere tråde med identiske indlæg.
Kontroversielle påstande kræver faglig dokumentation, kildehenvisning, samt skal holdes på et sagligt niveau.

mvh Henrik Heide
Redaktionschef

 • 28
 • 0

Hej Nu må i da lukke hans blog og iøvrigt fjerne henvisninger til Peter Madsen. I burde have gjort det for lang tid siden, men nu er der da ingen vej uden om. Der er heller ingen grund til diskussions fora, hvor man kan omtale sagen som den her.

 • 9
 • 57

Efter min mening er det på tide at stoppe omtalen af denne sag i Ingeniøren. PM har tilsyneladende begået en ækel forbrydelse og vil man vide mere om dén sag findes der et utal af medier som hellere end gerne vil beskrive sagen i alle dens modbydelige detaljer. Ingeniøren bør efter min mening være et medie der beskæftiger sig med rent faglige emner, som interesserer ingeniører i almindelighed. Der er intet af teknisk karakter i ovenstående notits.
Kan vi ikke aftale, at fra nu af vender Ingeniøren tilbage til normal tilstand og dropper mere omtale af sagen? Det ville være klædeligt og rart for de af os som ikke er synderligt interesseret i drabssager andet end at de bliver opklaret så samfundet kan beskytter sig selv imod den form for kriminalitet.

 • 15
 • 33