Københavns Kommune politianmelder Metroselskabet

Københavns Kommune har netop politianmeldt Metroselskabet for at have overskredet sine arbejdstilladelser.

»Vi har i fredags politianmeldt entreprenøren på byggepladsen ved Marmorkirken for en helt konkret situation,« siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, og fortsætter:

»Vi har haft en meget klar aftale om, hvilke aktiviteter der måtte foregå på byggepladsen. Den aftale har entreprenøren overtrådt.«

Metroselskabet er politianmeldt for at have arbejdet senere end tilladt på byggepladsen ved den store kirke tæt på Amalienborg. Natarbejdet er nemlig blevet indstillet, mens naboklager over støj bliver behandlet. Derfor må der kun arbejdet på Cityringen mellem kl. 7 og 18.

'Det er selvfølgelig positivt, at Københavns Kommune nu efter mange anmeldelser og mange opfordringer fra sammenslutningen tilsyneladende endelig tager sig sammen til at håndhæve reglerne,' skriver naboernes talsmand, Kaj Larssen, i en pressemeddelelse.

Naboerne til byggeriet hævder, at Metroselskabet systematisk overtræder reglerne for arbejdstiden og har flere gange klaget til kommunen.

Metroselskabet har endnu ikke modtaget politianmeldelsen og vil derfor ikke kommentere sagen.

Dokumentation

Læs Ritzaus nyhedsartikel på blandt andet Politiken.dk

Emner : Metro
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

nu får vi snart at vide, at hvis metroselskabet ikke systematisk må overtræde reglerne for arbejdstid, vil det koste 14.000.000.000 kr. mere og tage 14 år længere end planlagt.

You couldn't make it up - if you did, nobody would believe you.

  • 2
  • 0

Først lader ejerkredsen bag Metroselskabet, selskabet om at redigere den tekst, der skal stå i VVM-notatet, og accepterer, at Metroselskabet desavouerer Fr.berg Kommune, der havde anbefalet en mere lempelig tilgang til emnet, og at det forvaltningsmæssige skulle være i orden. Det ville Metroselskabet ikke være med til - og fik medhold hos de to andre ejere, staten og Københavns Kommune.

For at markere, at Københavns Kommune ikke er sammenspist med Metroselskabet, så anmelder Kommunen nu Metroselskabet -og håber vel på, at offentligheden hopper på deres mediestunt.

Hvis politiet overhovedet gør noget, så siger de Bøh! til Metro-selskabet, idømmer dem evt. en bøde, som jo i sidste ende skal betales af - hvem mon? Ejerkredsen.

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten