Københavnerne får ekstra millionregning for Melodi Grand Prix i B&W-hal

5. februar 2014 kl. 15:4912
Københavnerne får ekstra millionregning for Melodi Grand Prix i B&W-hal
Illustration: Lone Kröning Mogensen/DR.
Mange uforudsete tekniske udfordringer hæver nu prisen på den i forvejen omfattende ombygning af en hal på Refshaleøen, der skal bruges til Eurovision 2014 i maj.
Artiklen er ældre end 30 dage

'Uforudsete udfordringer' ved ombygningen af den gamle B&W-skibsværftshal på Refshaleøen i Københavns Havn i anledningen af det europæiske Melodi Grand Prix - Eurovision Song Contest 2014 - vil betyde en ekstraregning på 13 mio. kr. Den skal lægges oven i de budgetterede omkostninger ved ombygningen på 35 mio. kr.

Det er blandt andet fjernelse af tre bærende bjælker i den gamle skibsværftshal, der kræver en stærkere løsning. Derudover bunder de øgede omkostninger i store udfordringer med både klima- og temperaturstyring, energiforbrug, ophæng af lys- og lydudstyr, sikkerhed samt transport og logistik.

Ombygningen foretages af selskabet Host City Copenhagen, der består af tre parter ud over Ejendomsselskabet Reda, som ejer bygningerne på Refshaleøen. Det er Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden, der nu hver især skal finde 4,3 mio. kr. ekstra i budgettet.

Kommunikationschef for Wonderful Copenhagen og ombygningsprojektet Emil Spangenberg ønsker ikke at forklare nærmere, hvorfor budgettet ikke kan overholdes:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»De er i fuld gang derude. Men vi kan ikke udtale os om de tekniske detaljer på nuværende tidspunkt,« forklarer han.

Semifinalerne i Eurovision Song Contest afholdes 6. og 8. maj, og finalen 10. maj, og der er dermed cirka tre måneder til, at hallen skal stå helt klar til at modtage omkring 10.000 mennesker fra hele verden.

Region Hovedstaden vedtog i går ekstrabevillingen på 4,3 mio. kr., mens Københavns Kommune skal tage stilling til sagen 25. februar.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
17. februar 2014 kl. 22:39

Ork Boxen kunne sagtens afvikle arrangementet, men gaderne og vejene kan godt blive lidt proppede når der er flerdages-arrangementer i messehallerne f.eks. Jeg formoder det samme med hotellerne, men jeg ved det ærligt talt ikke.

I de store bygninger tæt på, er der ofte arrangementer der trækker mange flere besøgende, P-pladsen dækker mere end rigeligt. Hvis boksen skulle blive for trang, er der meget større bygninger ved de samme parkeringspladser. Hvis man ikke gider køre bil, så kører der tog til MCH.https://www.mch.dk/MCH/Før-dit-besøg/Transportmuligheder.aspx

Der er motorvej næsten til dørs og der er mange overnatningsmuligheder i Herning og omegn.https://www.visitherning.dk/herning/overnatning

NB! MCH er flere steder i Herning, foruden boxen.

PS! Jeg er ikke fra Herning

10
17. februar 2014 kl. 20:32

Jyske Bank Boxen i Herning er optaget d. 10. og 11. maj.
Desuden mangler Herning både hotelkapacitet, restauranter og seværdigheder. Det er ikke holdbart, at gæster til et arrangement som Eurovisionens Melodi Grand Prix skal fordeles over et større geografisk område. Fra Herning er der fx. 77 km. til Århus og 115 km. til Aalborg.

Jeg er opvokset i området og har stadig venner og familie derfra. Der bor lidt under 50.000 mennesker i byen (mere end en størrelsesorden færre end København), så jeg er nok enig med dig i at byen vil have svært ved at akkomodere så mange mennesker som et Eurovision må formodes at tiltrække.

Ork Boxen kunne sagtens afvikle arrangementet, men gaderne og vejene kan godt blive lidt proppede når der er flerdages-arrangementer i messehallerne f.eks. Jeg formoder det samme med hotellerne, men jeg ved det ærligt talt ikke.

9
17. februar 2014 kl. 08:58

Ligesom når man bygge broer og den slags, hvor man bevidst sætter prisen for lavt, fordi man så ved, at det bliver vedtaget, og når det ER i gang, så er man sikker på, at det også bliver gennemført?

13mio oven i 35 - det er da lidt af en fejlestimering. Ville være sjovt, hvis man så bare klappede kassen i, og sagde - fint vi flytter det til Herning. De kunne sgu nok klare det for de penge der var tilbage.

8
6. februar 2014 kl. 12:32

Brug Boxen i Herning, de har det hele og kan deres kram.

Jyske Bank Boxen i Herning er optaget d. 10. og 11. maj. Desuden mangler Herning både hotelkapacitet, restauranter og seværdigheder. Det er ikke holdbart, at gæster til et arrangement som Eurovisionens Melodi Grand Prix skal fordeles over et større geografisk område. Fra Herning er der fx. 77 km. til Århus og 115 km. til Aalborg.

7
6. februar 2014 kl. 12:07

Det er efterhånden blevet temmelig påfaldende, at når embedsmændene ovre hovedstaden laver beregninger og overslag på store offentlige investeringer, så regner de mærkværdigvis altid galt, og altid alt, alt for urealistisk undervurderet.

Det er igennem de senere år blevet en fast regel, at der altid - altså virkelig altid! - fremkommer overskridelser og endda op til abnormt store overskridelser af budgettet.

Forklaringerne er mange. Men især den, at de københavnske embedsmænd i kombination med dårlig forretningsmoral (og måske også i kombination med lidt faglig uduelighed og inkompetence) ikke selv har noget i klemme i tilfælde af budgetoverskridelser, er i hvert een af dem.

Det kunne blive til en gevaldig besparelse af skatteyderkroner, hvis DR overlod alle nuværende og kommende problemer til jyderne ovre i Herning, og skrotter Grand Prix hallen på Refshaleøen.

6
6. februar 2014 kl. 10:47

Ved valg af sted burde det ikke komme som en overraskelse at der var bærende bjælker i konstruktionen. På et så sent tidspunkt, er der ikke råd til "hovsa"-løsninger. Hallen skulle jo ikke gerne falde sammen om ørende på MGP deltagere og publikum, eller? Havde det ikke været muligt at leje sig ind på et af de andre dyre, men allerede bygget, scener?

5
6. februar 2014 kl. 10:20

Jyske håndværkere på heden, ville have holdt budgettet ..!

;)

4
6. februar 2014 kl. 09:38
  • Fint skal det være?

:-)

Brug Boxen i Herning, de har det hele og kan deres kram. Fra i dag! Billigere! Bedre!

3
6. februar 2014 kl. 09:20

Det er jo ikke Vinter Olympiade - men alligevel:

'Uforudsete udfordringer' - Hvad er der da overhovedet 'forudset' og hvem er så naiv at tro at en gammel hal til skibsbygning nemt og elegant kan forvandles til et midtpunkt for et reality show?

Kommunikationschefen ønsker ikke at forklare nærmere hvorfor budgettet ikke kan overholdes - dette må give et høj point på Putin-skalaen.

»De er i fuld gang derude. Men vi kan ikke udtale os om de tekniske detaljer på nuværende tidspunkt,« forklarer han. - Av for en Kommunikationschef - atter høj point på Putin-skalaen

"Region Hovedstaden vedtog i går ekstrabevillingen på 4,3 mio. kr., mens Københavns Kommune skal tage stilling til sagen 25. februar." - hvem helve... skal betale dette i sidste ende - ren ind på Putin-skalaen.

2
6. februar 2014 kl. 09:18

De kunne jo bare have valgt at afholde det Grand Prix i Jyske Bank Boxen I Herning. Det ville have sparet rigtig mange omkostninger.

1
6. februar 2014 kl. 09:18

De kunne jo bare have valgt at afholde det Grand Prix i Jyske Bank Boxen I Herning. Det ville have sparet rigtig mange omkostninger.