IMHO ville det være rigtigt interessant (og nyttigt i et kommunalt valgår) med mere dækning af dette emne.
Teknologien findes, så det må være politik eller mangel på samme der er den begrænsende faktor for indfasningen. Eksempelvis har Proterra busser med adskillelige hundrede kilometers rækkevidde (https://www.proterra.com/products/40-foot-...).
At dømme på en artikel fra sidste år (https://ing.dk/artikel/koebenhavn-vil-skif...), så er el til busdrift belagt med større afgift end diesel - det er jo absurd og burde få enhver ansvarlig politiker til at handle.
Omkostningerne til en total elektrificering af busdriften jf. artiklen ligger omkring et par procent af Movias udgifter til operatører (ret mig gerne hvis jeg tager fejl). I det lys virker det temmeligt uambitiøst først at forpligte sig til indkøb af emmisionsfrie busser fra 2025 (https://www.reuters.com/article/us-climate...) - Københavnerne vil jo stadig have 'fornøjelsen' af 2024s buspark mange år frem. Det burde ligge lige til højrebenet at skrue op for ambitionerne.
Busserne er et sted hvor kommunen kan fremskynde udviklingen på en positiv måde. Så hvorfor går det ikke hurtigere? Hvor er knasterne? Lad os få nogle tal på bordet - Hvad ville det koste hver passager eller borger i København at fremskynde udviklingen med og uden afgiftsomlægning? Hvilke omkostninger ville blive reduceret som følge af bedre nærmiljø?
De fleste vælgere med deres daglige gang i København vil nok værdsætte en renere luft, så jeg kan ikke forstå at det ikke er en drømmesag for en enhver Københavnsk kommunalpolitiker, at forpligte sig til en endnu mere ambitiøs omlægning...?
Et godt stykke gravearbejde og øget fokus fra Ingeniørens side kunne være det, der fik vælgernes øjne op for at et renere bymiljø er inden for rækkevidde og et spørgsmål om politisk handlekraft.